Ώρα Κυπέλλου στον Πειραιά!

Ο Εθνικός Πειραιά αντιμετωπίζει σήμερα (17.00) στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΠ τον Αίαντα Σαλαμίνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το «ΦΩΣ» σας βάζει από νωρίς στο κλίμα του αγώνα.

Ώρα Κυπέλλου στον Πειραιά!

Στο Φάληρο και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πέφτουν τα φώτα σήμερα (22/3, 17.00), καθώς ο Εθνικός αντιμετωπίζει τον Αίαντα Σαλαμίνας με φόντο την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά. Δύο ιστορικά σωματεία της Ένωσης και του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ριχθούν στη μάχη του ιστορικού θεσμού με στόχο να προσθέσουν στην συλλογή τους το 3ο τους… ασημικό και να προσφέρουν χαρά στον κόσμο τους!

Πρόκειται για έναν αγώνα που αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα θα διεξαχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Και αυτό διότι οι διαδοχικοί αγώνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ απαγορεύουν την παραχώρηση του γηπέδου οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.

Από τη μία λοιπόν οι «κυανόλευκοι» του Πειραιά με τη βαριά φανέλα, έχοντας το αβαντάζ ως ομάδα ανώτερης κατηγορίας και από την άλλη οι επίσης «κυανόλευκοι» της Σαλαμίνας που ύστερα από το 2007 επιστρέφουν στον τελικό!

Η ομάδα των διαιτητών
Από την Επιτροπή Διαιτησίας, άρχων του τελικού ορίστηκε ο Γιώργος Αλατσάκης με βοηθούς τους Ιορδάνη Καρακελλέ και Θεοδόση Πετρίδη. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βαγγέλης Λαθύρης και αναπληρωτής βοηθός ο Ανδρέας Σερέπας.

Δύο λόγια για τον θεσμό
Στον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά συμμετείχαν συνολικά: 63 σωματεία της ένωσης από τα συνολικά 72 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής τρία σωματεία της Γ’ Εθνικής ,28 σωματεία της Α’ Κατηγορίας,21 σωματεία της Β’ Κατηγορίας και 9 σωματεία της Γ’ Κατηγορίας καθώς και οι Ερασιτεχνικές ομάδες των σωματείων Α.Ο. Ιωνικός και Α.Ο. Προοδευτική Νεολαία. Όλοι οι αγώνες ήταν μονοί, οι ομάδες της μικρότερης κατηγορίας ήταν πάντα γηπεδούχοι από την Α’ φάση του θεσμού μέχρι και την ημιτελική φάση, συνολικά διεξήχθησαν 61 αγώνες.