Επιταγή αλληλεγγύης του ΕΣΑΚΕ στον Ερυθρό Σταυρό για τους πληγέντες των σεισμών σε Τουρκία-Συρία

Οι ομάδες της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ έδειξαν για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία τους που πηγάζει από την πεποίθηση τους ότι η προσφορά στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ανάγκη είναι καθήκον.

Επιταγή αλληλεγγύης του ΕΣΑΚΕ στον Ερυθρό Σταυρό για τους πληγέντες των σεισμών σε Τουρκία-Συρία

Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία με τα χιλιάδες θύματα και τους εκατομμύρια άστεγους, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Basket League αποφάσισαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τον οποίο ο ΕΣΑΚΕ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κάθε πόντος που σκόραραν οι ομάδες της Basket League στις συναντήσεις της 16ης αγωνιστικής, συνολικά 1.003 πόντοι, αντιστοιχεί σε 10 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέρ των πληγέντων από τους σεισμούς. Παράλληλα ο ΕΣΑΚΕ συνδράμει με δικό του ποσό.

Σήμερα (17/3) στα γραφεία του Συνδέσμου ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος παρέδωσε την επιταγή με το ποσό που συγκεντρώθηκε στον Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε: «Ο ΕΣΑΚΕ απέδειξε για ακόμα μία φορά το κοινωνικό και αλληλέγγυο προφίλ του, συμμετέχοντας άμεσα και δυναμικά στη μαζική έκκλησή μας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε σε θέματα που στοχεύουν όχι μόνο στη προσφορά πρώτων βοηθειών αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΣΑΚΕ και όλες τις ομάδες της Basket League για την πολύτιμή συνεισφορά τους στο έργο μας. Θα συνεχίσουμε να αποστέλλουμε βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έως ότου η συλλεχθείσα ανθρωπιστική βοήθεια παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου με ασφάλεια στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Ελληνικό λαό για τη συγκινητική ανταπόκρισή του και να διαβεβαιώσω ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνη του».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος επισήμανε: «Οι ομάδες της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εκπροσωπεί στην χώρα μας το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο, για βοήθεια μετά την τραγωδία στην Τουρκία και την Συρία. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να δίνει το παράδειγμα της αλληλεγγύης και να προσφέρουμε την στήριξη στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, πολύ περισσότερο σε γειτονικές χώρες.

Κάναμε απλώς το καθήκον μας ως άνθρωποι και ως οργανισμοί με κοινωνική ευαισθησία. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για όσα προσφέρει. Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους οι οποίοι πενθούν και ταλαιπωρούνται στην Τουρκία, στην Συρία και ασφαλώς στα θύματα, τους τραυματίες και τους οικογένειες τους της πρόσφατης τραγωδίας που βίωσε ο τόπος μας, στα Τέμπη. Μακάρι αυτές οι τραγωδίες να είναι οι τελευταίες».