Ο Καλημέρης στο fosonline για την επίθεση με σκουπόξυλο

O μέσος του Φωστήρα, Πέτρος Καλημέρης, μιλάει στο fosonline.gr για το σκουπόξυλο που δέχθηκε στο κεφάλι στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση του «φονέα» με αντίπαλο τον Ατσαλένιο στο Ηράκλειο.

Ο Καλημέρης στο fosonline για την επίθεση με σκουπόξυλο

Ο Πέτρος Καλημέρης αναφέρεται στη στιγμή του τραυματισμού του, τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο και το βούρκο που θα αργήσουμε να βγούμε. Τι λέει για τους ανθρώπους του Ατσαλένιου και το διαιτητή που δεν είδε τίποτα και δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα! Απίθανη η απάντησή του στην ερώτηση γιατί δεν αποχώρησε ο Φωστήρας (δίνει μάχη για να σωθεί και έχασε την Κυριακή με 1-0) μετά τον τραυματισμό του...

- Πέτρο να ξεκινήσουμε από το πιο σημαντικό. Πως είναι η υγεία σου;
«Εντάξει έχω ένα πόνο στο κεφάλι. Ένα καρούμπαλο έχει μείνει από τη σκούπα. Οι γιατροί μετά τις εξετάσεις που έκανα με άφησαν να φύγω από το νοσοκομείο. Με πονάει το κεφάλι αλλά μέχρι σήμερα (14/3) δεν έχω προπονηθεί γιατί είχαμε και δυο ημέρες ρεπό. Θα μιλήσω και με το γιατρό της ομάδας και θα δούμε πότε θα ξεκινήσω προπονήσεις. Είμαι τυχερός γιατί την ερχόμενη αγωνιστική έχουμε ρεπό».

- Τι συνέβη ακριβώς;
«Πήγα να πάρω τη μπάλα για να εκτελέσω ένα πλάγιο άουτ. Υπήρχε ένας στην εξέδρα με μια σκούπα που προσπαθούσε να πιάσει τη μπάλα και να κάνει καθυστέρηση γιατί ο Ατσαλένιος κέρδιζε. Το έβλεπα. Έπιανε τη μπάλα με τη σκούπα! Όταν πήγα εγώ κοντά και πήρα τη μπάλα για να συνεχίσω το παιχνίδι, με χτύπησε με τη σκούπα στο κεφάλι! Έπεσα κάτω. Ο γιατρός έδωσε εντολή και μπήκε το ασθενοφόρο. Με πήγε στο νοσοκομείο γιατί πονούσα και ζαλιζόμουν. Ο διαιτητής δεν μου είπε τίποτα και δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα. Κυλούσε ήρεμα το παιχνίδι. Δεν υπήρχε το παραμικρό στο γήπεδο. Δεν είχε γίνει τίποτα. Κέρδιζε κιόλας ο Ατσαλένιος. Τι να πω δεν ξέρω...».

- Τι σου είπαν οι γιατροί στο νοσοκομείο;
«Έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Ήταν άψογοι και τους ευχαριστώ. Με κράτησαν μέσα μια ημέρα, γιατί όπως μου είπαν το χτύπημα στο κεφάλι δεν είναι κάτι απλό. Έχουν δει πολλά τα μάτια τους και ήθελαν να είναι σίγουροι. Ήταν μαζί μου ένας υπεύθυνος από την ομάδα και την επόμενη ημέρα επιστρέψαμε στην Αθήνα. Τώρα μπορεί να μιλάμε για ένα καρούμπαλο ή μια ζαλάδα αλλά θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι πλάκα να σε χτυπάει ένας στο κεφάλι με σκουπόξυλο».

- Από τον Ατσαλένιο επικοινώνησαν μαζί σου; Ήρθε κάποιος στο νοσοκομείο;
«Στην αρχή ήταν κάποιος από την ομάδα κοντά αλλά μετά δεν υπήρξε άνθρωπος να ρωτήσει πως είμαι. Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τον τραυματισμό μου και κανένας δεν με έχει πάρει τηλέφωνο. Ούτε έχουν επικοινωνήσει με την ομάδα για να ρωτήσουν πως είμαι. Μόνο ο Τριανταφύλλου ο επιθετικός του Ατσαλένιου, μόλις βρέθηκα στο έδαφος ήταν συνεχώς από πάνω μου και με ρωτούσε πως είμαι. Έτσι μου είπαν κιόλας γιατί την ώρα που χτύπησα ήταν δύσκολο για εμένα. Η ουσία είναι πως κανένας τρεις ημέρες μετά δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Ακόμη και ο προπονητής τους έμαθα πως έλεγε ότι έκανε θέατρο. Απίστευτα πράγματα κι ενώ στο νοσοκομείο με κράτησαν μέσα».

- H στάση της αστυνομίας;
«Το βράδυ της Κυριακής ήρθαν στο νοσοκομείο. Έδωσα κατάθεση, έκανε μήνυση κατά αγνώστων και περιμένουμε. Δεν έχω κάποια ενημέρωση για κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή».

- Σου έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο σε γήπεδο;
«Πρώτη φορά. Με σκουπόξυλο κιόλας, πρέπει να είμαι ο μοναδικός. Βέβαια φέτος η ομάδα είχε μεγάλο πρόβλημα και στον Μυλοπόταμο. Δεν ήμουν παρών, γιατί ήμουν τιμωρημένος αλλά η αποστολή δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς της κρητικής ομάδας».

- Σκουπόξυλο, όπλο, μηχανάκι. Αλήθεια τι περιμένει ένας ποδοσφαιριστής που βλέπει όλα αυτά να διαδραματίζονται στα ελληνικά γήπεδο;
«Δεν βγάζεις άκρη πραγματικά. Ακόμη κι εγώ που είμαι από τους πλέον ρομαντικούς μετά τα γεγονότα της Κυριακής, έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ήμουνα στο νοσοκομείο και άκουσα για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα. Φοβερά πράγματα. Απίθανα. Έχουμε μπει στο βούρκο και δεν λέμε να βγούμε. Για να βγούμε μάλλον θα πρέπει να περάσουν χρόνια. Δεν βλέπω κάτι άλλο. Κρίμα για το άθλημα. Κρίμα...».


«Εάν αποχωρούσαμε θα μας τιμωρούσαν»

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Ρωτήσαμε τον Πέτρο Καλημέρη γιατί από τη στιγμή που χτυπήθηκε και βρέθηκε στο έδαφος, δεν έφυγε η ομάδα από το γήπεδο. Η απάντησή του όλα τα λεφτά. «Τρελός είσαι; Εάν αποχωρούσαμε δεν θα χάναμε μόνο το ματς που το χάσαμε με 1-0, αλλά θα μας μηδένιζαν και θα μας τιμωρούσαν με αφαίρεση βαθμών. Δεν βλέπεις τι γίνεται; Είμαστε σε δύσκολη θέση βαθμολογική, εάν φεύγαμε από το γήπεδο θα πέφταμε κατηγορία. Εδώ ο διαιτητής και οι βοηθοί του δεν είδαν τίποτα. Τι να κάνουν οι συμπαίκτες μου να φύγουν; Δηλαδή και το σκουπόξυλο έφαγα στο κεφάλι και θα μηδενιζόμασταν».