Πέθανε ο Ντε Φαρία

 Αφήσε την τελευταία του πνοή ο άνθρωπος που έφερε τον Ρότσα στην Ελλάδα και εργάστηκε σε διάφορα πόστα στον Παναθηναϊκό και δημιούργησε τον μεγάλο ΠΑΣΓιάννινα.

Πέθανε ο Ντε Φαρία

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γκόμεζ Ντε Φαρία. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος του Παναθηναϊκού επί σειρά ετών, είτε ως βοηθός και διερμηνέας του τότε προπονητή, Μορέιρα, είτε ως τεχνικός της Ακαδημίας.

Ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, την εποχή που απαγορεύονταν οι μετεγγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Παρουσιάστηκε τότε ως Γιάννης Μπουμπλής, δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα της Ελλάδας.

Ήταν αυτός που δημιούργησε τον Πας- Αγιαξ της Ηπείρου! Ανακάλυψε κι έφερε στην Ελλάδα τους Γκλασμανη, Κοντογεωργακη κλπ! Τότε έγινε σπουδαίος ο Πας!!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον εκλιπόντα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Γκόμεζ Ντε Φαρία. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού επί σειρά ετών. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 ο Ντε Φαρία υπήρξε βοηθός προπονητή και διερμηνέας του Αϊμορέ Μορέιρα, του Βραζιλιάνου τεχνικού του Τριφυλλιού. Με τον Παναθηναϊκό συνεργάστηκε επί σειρά ετών ως προπονητής της ακαδημίας, ενώ του πιστώνεται ότι έφερε στην Ελλάδα για τους Πράσινους τον Χουάν Ρότσα και βοήθησε για τη μετεγγραφή του Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, ενώ διατέλεσε και προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Πρασίνων».