Α’ ΕΠΣΠ: Φουντώνει η «μάχη» με το νέο έτος

Με τη νέα χρονιά οι ομάδες της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά αναμένεται να προσφέρουν ακόμη περισσότερο θέαμα και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το φινάλε. Καραβάς και Περαμαϊκός οδηγούν τις κούρσες σε 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα. Μπορούν όμως να διατηρηθούν στην κορυφή; 

Α’ ΕΠΣΠ: Φουντώνει η «μάχη» με το νέο έτος

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι φέτος βλέπουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Α’ κατηγορία του Πειραιά. Βέβαια δεν πρέπει να αδικήσουμε τις άλλες δύο κατηγορίες όπου και εκεί το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, ωστόσο θα εστιάσουμε στα μεγάλα… σαλόνια όπου οι πρωτοπόροι θα μπουν στα μπαράζ των Ενώσεων για μια θέση στη Γ’ Εθνική.

Ας αρχίσουμε από τον 1ο όμιλο όπου μέχρι στιγμής τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται. Ο γεμάτος ποιότητα, αήττητος και προερχόμενος από τη Γ’ Εθνική, Καραβάς ήταν από την αρχή η ομάδα στην οποία πόνταραν όλοι. Και καθώς βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά, ο ΑΟΚ φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την επίσης αήττητη (και περσινή πρωταθλήτρια) Αμφιάλη που έχει 2-1.

Με 20β. ο Ατρόμητος Πειραιά αναμένεται να παρουσιαστεί ενισχυμένος με την επανέναρξη και με τον Βασίλη Σπάθα στον πάγκο θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος, έχοντας ως στόχο την επάνοδο του στις εθνικές κατηγορίες. Εξίσου καλές πορείες έχουν Χαραυγή και Σαρωνικός που κανείς δεν μπορεί να τους υποτιμήσει και θα παίξουν κομβικό ρόλο στην τελική έκβαση της κατάταξη.

Και πάμε στον 2ο όμιλο, όπου εκεί γίνεται ο… κακός χαμός. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της χρονιάς, ο Περαμαϊκός σκαρφάλωσε στην 1η θέση και αποδεικνύει πως είναι σκληρό καρύδι αλλά και από τους βασικούς υποψήφιους για την είσοδο στα μπαράζ. Στους 22β., δύο λιγότερους δηλαδή από τους «πράσινους» του Περάματος, η Ένωση Ρέντη, η οποία κάνει την καλύτερη σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Πρόκειται για την έκπληξη της χρονιάς που φέτος ανήλθε στην Α’ ΕΠΣΠ και με μόλις μια ήττα σε οχτώ αγώνες (επτά νίκες) είναι αποφασισμένη να τρυπήσει το ταβάνι της. Από εκεί και πέρα, έχουμε τον ιστορικό Αίαντα Σαλαμίνας που θα πουλήσει… ακριβά το τομάρι του. Οι νησιώτες έπεσαν πέρσι από τη Γ’ και θέλουν να γυρίσουν εκεί που αξίζουν, ωστόσο οφείλουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Συγκάτοικοι με την ομάδα της Σαλαμίνας, η Ελλάδα Ποντίων και ο Δίας Κορυδαλλού. Η πρώτη, ούσα νταμπλούχα πέρσι αλλά με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, αποτελεί και την τρέχουσα σεζόν σημείο αναφοράς και κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει από τον κάδρο των φαβορί.

Όσον αφορά τους Κορυδαλλιώτες, ο Γιάννης Μανδρέκας έχει φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο που κάθε χρόνο τρυπάει το ταβάνι του. Μάλιστα φέτος συγκαταλέγεται στους «μεγάλους» της κατηγορίας έχοντας σπουδαία αποτελέσματα, χωρίς να έχει ρόστερ-φόβητρο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως μιλάμε για δύο πρωταθλήματα όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κρατήσουν προσηλωμένους τους θεατές μέχρι το τέλος. Την ίδια ώρα που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τους νικητές. Η απουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τη διετία του κορονοϊού ήταν εμφανής. Τώρα, τα σωματεία αποζημιώνουν το κοινό με θέαμα και αγωνία. Το 2023 αναμένεται ακόμα πιο… καυτό!