ΠΣΑΠΠ: Δική του η πρόταση για κατάργηση των μπαράζ

Ο ΠΣΑΠΠ ήταν αυτός που πρότεινε την κατάργηση των μπαράζ σε Super League 1 και Super League 2

ΠΣΑΠΠ: Δική του η πρόταση για κατάργηση των μπαράζ

Ο ΠΣΑΠΠ ήταν εκείνος που έθεσε επί τάπητος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου το ενδεχόμενο να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των προκηρύξεων της Super League 1 και της Super League 2.

Νέα δεδομένα ισχύουν πλέον στις δύο πρώτες κατηγορίες, αφού μετά τις σημερινές (22/7) αποφάσεις των αρμόδιων αρχών από τη Super League 1 θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες και ισάριθμες θα προβιβαστούν από τη Super League 2, που αντιστοιχούν στους πρωταθλητές των ομίλων της.

Επί της ουσίας το παραπάνω είναι η «μέση λύση» που προκύπτει από τις προκηρύξεις των επαγγελματικών κατηγοριών, αφού στη μεν SL1 ήθελαν να διατηρηθεί το «καθεστώς» 1+1 (πέφτει ο 14ος, μπαράζ ο 13ος) και στη δε SL2 να πάμε στο 2+1 (άνοδος των δύο πρωταθλητών, μπαράζ μία εκ των δευτεραθλητών).

Στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ο ΠΣΑΠΠ ήταν εκείνος που έκανε την παραπάνω τοποθέτηση όταν ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστεί ο 12ος της SL1 που και με το προηγούμενο καθεστώς (1+1) ήταν εξασφαλισμένος στη μεγάλη κατηγορία και ταυτόχρονα θα «περάσει» το αίτημα της SL2 να προβιβάζεται ο πρωταθλητής κάθε ομίλου της, δηλαδή να έχει «αξία» η κανονική της περίοδο.
Τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής «υιοθέτησαν» τη σχετική πρόταση και έτσι οδηγηθήκαμε στην κατάργηση των μπαράζ.