ΕΠΣΑ: Η δομή των νέων πρωταθλημάτων

Η ΕΠΣΑ δημοσιοποίησε τις προκηρύξεις σε Α', Β' και Γ' κατηγορία και αναφέρει λεπτομερώς τι θα ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό στις τρεις κατηγορίες

ΕΠΣΑ: Η δομή των νέων πρωταθλημάτων

Η ΕΠΣΑ δημοσιοποίησε τις προκηρύξεις σε Α', Β' και Γ' κατηγορία Αθηνών και έχουν ως εξής:

Στην Α’ κατηγορία το πρωτάθλημα, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή τριάντα τριών ομάδων σε τρεις ομίλους των έντεκα ομάδων και θα αρχίσει στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2022.
Στην Γ’ Εθνική θα ανέλθουν δύο ομάδες, οι οποίες θα προκύψουν από τη διεξαγωγή ενός μίνι πρωταθλήματος (έξι αγωνιστικών), με αγώνες εντός και εκτός έδρας, μεταξύ των πρώτων ομάδων των τριών ομίλων. Θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία, επτά ομάδες. Οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, δηλαδή έξι ομάδες και μία ακόμα ομάδα, η οποία θα προκύψει από τους αγώνες κατάταξης μεταξύ των τρίτων ομάδων που θα καταλάβουν την ένατη θέση, σε κάθε έναν από τους τρεις ομίλους, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους, εντός και εκτός έδρας, σε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα, με έξι αγώνες. Αγώνες κατάταξης, θα δώσουν επίσης και οι τρεις ομάδες που θα καταλάβουν την όγδοη θέση στον κάθε έναν όμιλο, εάν υποβιβαστούν περισσότερες από δύο ομάδες από την Γ’ Εθνική ή δεν ανέλθουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες μας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το πρωτάθλημα της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2023 - 2024, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή τριάντα δύο (32) ομάδων.

Στη Β’ κατηγορία, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή σαράντα οκτώ ομάδων σε τρεις ομίλους των δεκαέξι ομάδων και θ’ αρχίσει στις 24 – 25 Σεπτεμβρίου 2022. Θα προβιβαστούν στην Α’ κατηγορία έξι ομάδες. Θα υποβιβαστούν στην Γ’ κατηγορία μας, εννέα ομάδες, δηλαδή οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου. Επίσης, θα υποβιβαστούν επιπλέον ομάδες, ανάλογα με τη μη άνοδο των πρωταθλητών της Α’ κατηγορίας μας στην Γ’ Εθνική και τον υποβιβασμό ομάδων μας από την Γ’ Εθνική. Το πρωτάθλημα της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2023 - 2024, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή σαράντα οκτώ ομάδων.

Τέλος η Γ’ κατηγορία, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή σαράντα εννέα ομάδων και θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 01 – 02 Οκτωβρίου 2022. Θα προβιβαστούν στην Β’ κατηγορία οκτώ ομάδες. Το πρωτάθλημα της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2023 - 2024, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των σωματείων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.