Χρόνια πολλά Εστεμπάν Καμπιάσο (vid)

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο γίνεται 39 ετών και το fosonline.gr θυμάται την πλούσια καριέρα του. 

Χρόνια πολλά Εστεμπάν Καμπιάσο (vid)

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο έχει γράψει μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο «Κούτσου» γίνεται 39 ετών και εδώ και τρία χρόνια έχει βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του. Ενδεικτικό είναι ότι έχει πανηγυρίσει 23 τίτλους αριθμός σπάνιος για τα δεδομένα ενός ποδοσφαιριστή.

Η αρχή της καριέρας του

Ο Αργεντινός ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιντεπεντιέντε, με την οποία αγωνίστηκε τρία χρόνια πριν πάρει μεταγραφή στην Ρίβερ Πλέιτ. Πραγματοποιώντας μεστές εμφανίσεις κατάφερε να ξεχωρίσει και το 2002 πήγε στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ.

Οι τίτλοι με τους «μερένχες» και το ταξίδι στο Μιλάνο

Έχοντας πανηγυρίσει με την «βασίλισσα» ένα πρωτάθλημα,ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα UEFA Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό, ο «Κούτσου» αποχαιρέτησε τη Μαδρίτη για χάρη του Μιλάνο. Το 2004 η Ίντερ ανακοίνωσε την απόκτηση του, με τον ίδιο να καθιερώνεται με την φανέλα των «νερατζούρι» για δέκα χρόνια. Με τον ιταλικό σύλλογο κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα UEFA Champions League, 4 Κύπελλα Ιταλίας, δύο Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων FIFA. Όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί ο Καμπιάσο έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων της Ίντερ καθώς αποτελούσε ηγετική φυσιογνωμία στο κέντρο της ομάδας.

Η περιπέτεια στη Λέστερ και ο τίτλος του ΜVP

Με τον κύκλο του στην Ίντερ να έχει κλείσει η Λέστερ τον έκανε δικό της δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League. Η ηλικία του (34 ετών) σε συνδυασμό με το γρήγορο ποδόσφαιρο της Αγγλίας έκανε τον κόσμο να μην έχει και πολλές απαιτήσεις. Ο ίδιος ωστόσο έκανε την διαφορά και με όπλο του την εμπειρία και την οξυδέρκεια του αναδείχθηκε MVP για τη σεζόν 2014-15.

Το κεφάλαιο Ολυμπιακός και η πάσα του Λονδίνου

Στο άκουσμα της άφιξης του οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» ενθουσιάστηκαν. Με τον ίδιο να έχει σημειώσει μία τεράστια καριέρα ήρθε στον Ολυμπιακό για να την συνεχίσει. Παρά τους τίτλους που είχε κατακτήσει ο Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε να ξεχωρίσει για τον επαγγελματισμό και την ψυχή που κατέθεσε στα γήπεδα τις χώρας μας. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ενώ έχει συμμετοχή και σε μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού. Το γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Γ.Καραϊσκάκης» (3-1) και το τέρμα του απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2) ξεχωρίζουν στην θητεία του. Μεγαλύτερη στιγμή για τον ίδιο ωστόσο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν η «μαεστρική» πάσα στον Μπάρντο που έδωσε την δυνατότητα στον Κολομβιανό να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Φινμπόγκασον για το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού, στο Λονδίνο με 3-2 κόντρα στην Άρσεναλ.

Η συμμετοχή του στην εθνική Αργεντινής

Με την «αλμπισελέστε» ο Αργεντινός αγωνίστηκε 52 φορές. Συγκεκριμένα έδωσε το παρών σε ένα Μουντιάλ (2006), ένα Confederations Cup (2005) και δύο Copa America (2007,2011).

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να τιμά την «ερυθρόλευκη» φανέλα αλλά και την ιστορία του συλλόγου ξεχωρίζοντας για την απλότητα και τον επαγγελματισμό του που τον ακολουθούσαν σε όλη του την καριέρα.

Δείτε όλα τα γκολ με τον Ολυμπιακό:

Δείτε την μαγική πάσα στο Λονδίνο:

Δείτε στιγμιότυπα από την θητεία του στην Ίντερ: