Χαρές και δάκρυα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ηπείρου (pics)

Χαρές και δάκρυα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής της βορειοδυτικής Ελλάδας

Χαρές και δάκρυα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ηπείρου (pics)

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην Ήπειρο και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας οδεύουν προς το τέλος τους. Σε πολλές περιοχές η αυλαία έπεσε ήδη. Το κοντράστ συναισθημάτων ήταν έντονο μεταξύ των ομάδων που κέρδισαν και αυτών που έχασαν τους στόχους. Σαμπάνιες, πανηγυρισμοί, κύπελλα, φωτογραφήσεις, δηλώσεις στις πρωταθλήτριες ομάδες που έκοψαν πρώτες το νήμα τερματισμού ή ανέβηκαν κατηγορία. Από την άλλη πλευρά δάκρυα, πίκρα, στενοχώρια και προβληματισμός στις ομάδες που είτε δεν πέτυχαν στο παρά πέντε τον στόχο τους είτε υποβιβάστηκαν σε μικρότερες κατηγορίες. Στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πλεονάζουν το συναίσθημα και η αγάπη για τη φανέλα και την ομάδα. Υπάρχει ο εγωισμός των τοπικών ανταγωνισμών και ο κάθε ποδοσφαιριστής παίζει για τη φανέλα, για την ομάδα του τόπου του. Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα, συμβόλαια, ακριβά αυτοκίνητα και λάμψη, όπως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά εδώ υπάρχουν το συναίσθημα, η φανέλα, η αγάπη για την ομάδα του χωριού.
Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πληρώνονται αλλά πληρώνουν. Για να σταθεί η κάθε ομάδα και να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, άνθρωποι του μόχθου, της καθημερινότητας, της διπλανής πόρτας βάζουν το χέρι στην τσέπη, διαθέτοντας ακόμη και το μεροκάματο. Αξίζει κάθε έπαινος σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, είτε είναι νικητές είτε ηττημένοι. Είτε ανέβηκαν κατηγορία οι ομάδες τους είτε υποβιβάστηκαν. Αρκεί και μόνο ότι κράτησαν εν ενεργεία τις ομάδες τους σε τόσο δύσκολες εποχές. Με την πανδημία και την οικονομική κρίση τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Όπως είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενο αφιέρωμα, τα τελευταία οκτώ χρόνια πάνω από 40 ομάδες στην Ήπειρο δεν δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει αφεθεί στην κακή του τύχη. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι άνθρωποι που κινούνται σε αυτόν τον χώρο. Αποκαλυπτικές ήταν οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις που φιλοξενήσαμε κατά καιρούς. Αν το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν χρηματοδοτήσει τις ερασιτεχνικές ομάδες, όπως κάνει με τις ΠΑΕ, σε λίγα χρόνια σε αρκετές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της περιφέρειας θα σταματήσει η διεξαγωγή πρωταθλημάτων λόγω έλλειψης ομάδων. Φέτος σε πολλές ΕΠΣ έγιναν πρωταθλήματα με 8 και 10 ομάδες! Δεν υπάρχουν πλέον οικονομικοί πόροι. Τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να μαζέψουν κάποια χρήματα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, πανηγυριών κ.λπ. Με την πανδημία όλα αυτά απαγορεύτηκαν. Έτσι, σε συνδυασμό και με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, είχαμε τη δραματική μείωση των 40 ομάδων που έβαλαν λουκέτο. Είναι καλό που βλέπουμε συχνά στην περιφέρεια τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Όμως, για να μάθει αλήθειες και την πραγματική κατάσταση, θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει με τους παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων. Εκεί θα αντιληφθεί πού πάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μήπως και μπορέσει να βοηθήσει την κατάσταση.
Αυτά ως ένα μικρό εισαγωγικό σημείωμα, πριν προχωρήσουμε στην αναφορά των ομάδων που πήραν τίτλους, κέρδισαν κατηγορίες, άνοιξαν σαμπάνιες και αυτών που έχασαν τον στόχο τους. Με τη σημείωση ότι και για αυτούς που δεν κέρδισαν κάτι, ακόμα και αν υποβιβάστηκαν, υπάρχει ο έπαινος της προσφοράς. Στην ΕΠΣ Ηπείρου, που είναι η μεγαλύτερη στη Βορειοδυτική Ελλάδα και με τα περισσότερα σωματεία, ο πρωταθλητής αναδείχθηκε την περασμένη Κυριακή μέσω των πλέι οφ. Ήταν ένα πραγματικό θρίλερ που κράτησε μέχρι το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Πρωταθλήτρια η Θύελλα Κατσικά

Η ιστορική Θύελλα Κατσικά φόρεσε ξανά το στέμμα του πρωταθλητή και θα διεκδικήσει την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική, εκεί όπου ήταν και τη σεζόν 2020-21. Στα πλέι οφ παρουσίασε ένα πολύ καλό σύνολο, μια ομάδα συγκροτημένη σε όλες τις γραμμές, κάνοντας την υπέρβαση. Στην τελευταία αγωνιστική κέρδισε 3-2 τον ΠΑΣ Κράψης και σφράγισε την πρώτη θέση. Την ίδια ώρα ο Αγροτικός Καστρίτσας κέρδισε 1-0 στην Κόνιτσα την Πίνδο, αλλά στην ισοβαθμία είχε το αβαντάζ η Θύελλα λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. Οι πανηγυρισμοί από το γήπεδο μεταφέρθηκαν στην πλατεία του χωριού όπου και στήθηκε γλέντι. Η Θύελλα είναι ένας θρύλος για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο. Από τις πιο παλιές και ιστορικές ομάδες, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τούς πολυπληθείς φιλάθλους. Κέρδισε πολλούς τίτλους, κύπελλα, ανέδειξε παίκτες που αγωνίστηκαν στον ΠΑΣ και σε άλλες ομάδες Α’ Εθνικής, στη δεκαετία του ’70 διεκδίκησε άνοδο στη Β’ Εθνική. Επίσης, αγωνίστηκε πολλά χρόνια στη Δ’ Εθνική, την παλιά εθνική ερασιτεχνική, με διακρίσεις και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας. Την αγωνιστική σεζόν 1983-84 έφτασε στα ημιτελικά αυτού του θεσμού. Αποκλείστηκε από τη Νίκη Διοικητηρίου στα πέναλτι με σκορ 4-3, σε έναν ανεπανάληπτο αγώνα που έγινε στο γήπεδο Νέας Ευκαρπίας. Σήμα κατατεθέν της ομάδας η δυναμική παρουσία του κόσμου της. Ο Κατσικάς είναι ζωντανό κεφαλοχώρι, προάστιο των Ιωαννίνων, με 5.000 και παραπάνω πληθυσμό. Σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν ζωντανά χωριά που μπορούν να βλέπουν αγώνες της Θύελλας. Ο Κατσικάς (ή για άλλους η Κατσικά) ήταν η έδρα του δήμου Παμβώτιδας, ενώ τώρα ανήκει στον δήμο Ιωαννιτών. Πάντα ξεχώριζε η Θύελλα για τη δυνατή έδρα της. Ειδικά στο παλιό γήπεδο, που ήταν στο κέντρο του χωριού. Εκεί έγιναν μεγάλα παιχνίδια, που θυμούνται οι παλαιότεροι φίλαθλοι.
Συνήθως οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Γ’ Εθνική κάνουν καιρό να συνέλθουν. Τα παραδείγματα είναι πολλά στην ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου. Ο ΑΟ Ανατολής σώθηκε τη μια χρονιά και την επόμενη δεν δήλωσε συμμετοχή. Ο Θρίαμβος Σερβιανών αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2019-20 και φέτος εγκατέλειψε στη μέση το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας. Πέρσι δεν δήλωσε καμία ομάδα από τα Γιάννινα συμμετοχή για τη Γ’ κατηγορία. Η Θύελλα Μοναστηρακίου στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας κάθισε μια χρονιά στην 3η κατηγορία και φέτος δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Άλλες ομάδες, όπως Αμβρακικός Λουτρού, Σκουφάς Κομποτίου, Αμβρακία Κωστακιών, ΠΑΣ Πρέβεζα, Αστέρας Παραποτάμου Θεσπρωτίας, Πανλευκάδιος, υποβιβάστηκαν και δεν ξανασήκωσαν κεφάλι. Όμως, η Θύελλα Κατσικά ακολούθησε άλλον δρόμο. Άντεξε στην πτώση, ανασυγκροτήθηκε, δεν το έβαλε κάτω, πήρε τίτλο και με μεγάλες αξιώσεις θα διεκδικήσει επιστροφή στη Γ’ Εθνική. Έχει καλή ομάδα, δυνατή έδρα, ζωντανό κόσμο και στα μπαράζ ανόδου θα είναι από τα φαβορί. Έχει και την πιο βαριά φανέλα απ’ όλες τις διεκδικήτριες. Ο υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2020-21 προήλθε κυρίως από την αποδιοργάνωση που είχαν οι περισσότερες ομάδες από τη μακρά αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τι είπαν στο «ΦΩΣ» πρόεδρος και προπονητής

Η Θύελλα άντεξε στα δύσκολα, μετά τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική, λόγω της στιβαρής διοίκησης. Όλοι παρέμειναν στα πόστα τους και έβαλαν πλάτη. Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα ήταν το σύνθημα. Πρόεδρος είναι ο Αλέξης Βαρτζιώτης, ποδοσφαιριστής της ομάδας πριν από κάποια χρόνια, γέννημα-θρέμμα του Κατσικά. Είναι πρώτα οπαδός της Θύελλας και μετά πρόεδρος. Σε δηλώσεις στο «ΦΩΣ» είπε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για την ομάδα, τα παιδιά και το συμβούλιο, γιατί είναι πολύ δύσκολο κομμάτι για μια ομάδα όταν πέσει κατηγορία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Εμείς τα καταφέραμε, αγωνιστικά και διοικητικά. Η Θύελλα θα προσπαθήσει να πάει στη Γ’ Εθνική. Αν βάλεις την Ιστορία της και τη δυναμική της, η ομάδα πρέπει να πάει στη Γ’ Εθνική. Κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις τώρα που είμαστε πρωταθλητές, να βρούμε τα χρήματα, ώστε να πάμε την ομάδα εκεί όπου πρέπει να είναι. Αυτό είναι θέμα γενικού αρχηγού, τεχνικού διευθυντή και προπονητή, εμείς τα κεφάλια κάτω, μαζεύουμε μανίκια και δουλεύουμε».

Προπονητής της Θύελλας είναι ο Νίκος Γκούρας. Και αυτός δικό της παιδί και παλιός ποδοσφαιριστής βγαλμένος από τα σπλάχνα της. Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Θύελλα στα μπαράζ ανόδου, ο πρόεδρος Αλέξης Βαρτζιώτης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον κόουτς. Ο Νίκος Γκούρας μιλώντας στο «ΦΩΣ» για την επιτυχία της ομάδας ανέφερε: «Τώρα είναι ημέρα γιορτής, ημέρα χαράς, συνεχίζουμε την Ιστορία που έχει αυτή η ομάδα, θα το χαρούμε, θα το γιορτάσουμε, αλλά θα δουλέψουμε και για την επόμενη μέρα, όπως ξέρετε ακολουθούν τα μπαράζ, τα πλει οφ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, κάτι που θέλουμε να πετύχουμε, και πιστεύω να βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας να τα καταφέρουμε».

Η πίκρα του υποβιβασμού

Από την Α’ Κατηγορία υποβιβάστηκαν στη Β’ οι ομάδες Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά, Προοδευτική Περάματος, Θρίαμβος Σερβιανών, ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Η Προοδευτική Περάματος είναι από τις ιστορικές ομάδες της περιοχής. Κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ερασιτεχνών, αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην παλιά Εθνική Ερασιτεχνική, στη Δ’ Εθνική, ανέδειξε σπουδαίους παίκτες που αγωνίστηκαν και στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως οι Αλέκος Γιαννούλης, Νικήτας Λάππας, Γιώργος Πρίσκας, Θόδωρος Γκόλας, Τρύφων Ζήσης, Φίλιππος Τσίτσος, Στάθης Στάθης, Νίκος Τσιάβος. Πληρώνει την κρίση της εποχής, όπως και ο Θρίαμβος Σερβιανών που πριν από τρία χρόνια ήταν στη Γ’ Εθνική και ο Αγροτικός Αστέρας που μέχρι πρόπερσι πρωταγωνιστούσε στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Τι έγινε στις μικρές κατηγορίες

Από τη Β’ κατηγορία ανέβηκαν στην Α’ οι ομάδες Αστέρας Αμφιθέας, Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου, ΠΑΟ Κουτσελιού, ΠΑΟ Ηλιόκαλης. Η Αμφιθέα είναι ένα όμορφο χωριό, στους πρόποδες του Μητσικελίου, που καθρεφτίζεται από τα νερά της Παμβώτιδας, απέναντι από το νησάκι. Η τοπική ομάδα Αστέρας κατάφερε να κάνει αξιόλογη πορεία και να τερματίσει στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου. Αξιόλογη η πορεία της με 64 βαθμούς σε 24 αγώνες, έχοντας 21 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και συντελεστή τερμάτων 73-18. Στην τελευταία αγωνιστική έγινε η απονομή του κυπέλλου πρωταθλητή στον αρχηγό της ομάδας Σταύρο Κολόκα από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά. Ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί. Παράλληλα, τιμήθηκαν από τον σύλλογο και άνθρωποι που προσέφεραν στην ομάδα, όπως ο παλιός παράγοντας Χάρης Λιούρης, ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Θάνος. Επίσης, τιμήθηκε η μνήμη του παλιού προέδρου της κοινότητας Αμφιθέας Μιχάλη Παπαδημητρίου με την επίδοση πλακέτας στον γιο του, Πέτρο Παπαδημητρίου.
Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου εκπροσωπεί την επαρχία Πωγωνίου και ως δευτεραθλήτρια ανέβηκε κατηγορία. Το γεγονός αυτό γιορτάστηκε με πάρτι στο γήπεδο. Παράλληλα, έγιναν και τα εγκαίνια της εξέδρας που τοποθετήθηκε στο γήπεδο, κόβοντας την κορδέλα ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Καψάλης. Ακολούθησαν μπάρμπεκιου, σαμπάνιες και βραβεύσεις ανθρώπων που ξεχώρισαν αυτήν τη σεζόν. Τιμήθηκαν οι αρχηγοί Παναγιώτης Γκορίτσας, Θοδωρής Πότσης και ο πρώτος σκόρερ Κώστας Γιαννάκης, ο γνωστός «Πένια» που αγωνίστηκε παλαιότερα σε Απόλλωνα Αθηνών, Πανηλειακό, ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόεδρος είναι ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Ανδρέας Πότσης και προπονητής ο Μπάμπης Ρούντας. Στη φιέστα ανόδου εκπροσωπήθηκαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με τον Νίκο Γραμμόζη. Από το Κεφαλόβρυσο κατάγεται και ο προπονητής της Σάλκε Δημήτρης Γραμμόζης. Εντυπωσιακή πορεία έκανε στον Β’ όμιλο ο ΠΑΟ Κουτσελιού που κατέκτησε την πρώτη θέση και την άνοδο. Τερμάτισε αήττητος με 64 βαθμούς σε 22 αγώνες, έχοντας μόνο μία ισοπαλία. Εντυπωσιακός και ο συντελεστής τερμάτων 85-9. Ο ΠΑΟ Κουτσελιού με πρόεδρο τον Ηλία Τσίμαρη και προπονητή τον Σπύρο Τασιούλα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο τοπικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια, έχοντας κατά βάση νεαρούς ποδοσφαιριστές. Υπεύθυνος των ακαδημιών της ομάδας είναι ο θρυλικός Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, παλιός μεγάλος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα. Στην Α’ κατηγορία ανέβηκε και ως δευτεραθλήτρια η ομάδα του ΠΑΟ Ηλιόκαλης με πρόεδρο τον Γιώργο Διαμάντη και προπονητή τον Σωτήρη Δογορίτη. Από τη Β’ κατηγορία υποβιβάστηκαν Φλόγα Πετσαλίου, Πανζαγορισιακός, Κόντσικα, ΑΕ Ραφταναίων, Πλατανιά, Αναγέννηση Ελληνικού. Μάλιστα, Πανζαγορισιακός και Κόντσικα είχαν εγκαταλείψει από τα μέσα της διαδρομής. Οι ομάδες αυτές θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους για να καλύψουν τη νέα σεζόν το χαμένο έδαφος.

Απονομή κυπέλλου στην Κρανούλα

Το πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας έγινε με έναν όμιλο των εννέα ομάδων, λόγω μη δήλωσης συμμετοχής αρκετών σωματείων. Ποτέ άλλοτε στα Γιάννινα και στην ΕΠΣΗΠ δεν έγινε πρωτάθλημα με τόσες ομάδες. Όμως τα προβλήματα είναι πολλά, όπως τα αναλύσαμε και στην αρχή του σημειώματος. Τον τίτλο κατέκτησε η ΑΕ Κρανούλας, μια ομάδα που ιδρύθηκε πέρσι, με σκοπό να καλύψει το κενό της ιστορικής Δόξας Κρανούλας που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην επαγγελματική Γ’ Εθνική. Στο τελευταίο ματς με τον Απείθαρχο έγινε και η απονομή του κυπέλλου της πρωταθλήτριας από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά. Επίσης, ως δευτεραθλήτρια ανέβηκε στη Β’ κατηγορία η ομάδα Τίγρεις Ιωαννίνων. Οι υποβιβασμοί των ομάδων έγιναν βάσει της ισχύουσας προκήρυξης. Επειδή επίκεινται κάποιες αλλαγές από την ΕΠΣΗΠ στον σχεδιασμό των πρωταθλημάτων για τη νέα σεζόν 2022-23, σε συνδυασμό και με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, κάποιες ομάδες μπορεί να μην υποβιβαστούν. Επίσης, έγινε γνωστό από την ΕΠΣΗΠ ότι ο τελικός του Σούπερ Καπ μεταξύ της πρωταθλήτριας Θύελλας Κατσικά και της κυπελλούχου ομάδας ΠΑΣ Κράψης θα γίνει μετά το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς.

Γιορτή για την άνοδο στην Πάργα

Σε αγώνα παλαιμάχων που έγινε στην Πάργα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας απένειμε τον τίτλο του πρωταθλητή στον Απόλλωνα. Στην ίδια Ένωση από την Α’ κατηγορία ήταν να υποβιβαστούν ΑΟ Μύτικα και Δόξα Ωρωπού, αλλά λόγω της αναδιάρθρωσης που επίκειται δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Από τη Β’ κατηγορία ανέβηκαν στην Α’ Αναγέννηση Τσουκαλάδων Λευκάδας, ΠΑΣ Παλιάμπελα, Θύελλα Σινώπης. Στην ΕΠΣ Άρτας σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο γήπεδο Καμπής η ΑΕ Ξηροβουνίου κέρδισε 2-1 τον ΑΟ Κλειδίου και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αποκτώντας και δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Πολύς κόσμος στο γήπεδο και έντονοι πανηγυρισμοί όταν εκπρόσωπος της ΕΠΣ Άρτας απένειμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Η ΑΕ Ξηροβουνίου εδρεύει στο χωριό Αμμότοπος, κοντά στη Φιλιππιάδα, με έντονο αποτύπωμα στο ποδόσφαιρο της Άρτας τα τελευταία χρόνια. Στη Β’ κατηγορία υποβιβάστηκαν Ανέζα και Φιλέλληνες Πέτα. Αντίθετα, από τη Β’ κατηγορία ανέβηκε στην Α’ ο Αίας Ράχης, ενώ δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα. Στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας δεν αναδείχθηκε ακόμη ο πρωταθλητής. Εκεί έγινε φέτος μόνο το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας με συμμετοχή οκτώ ομάδων! Σε έναν ολόκληρο νομό μόνο οκτώ ομάδες δέχτηκαν να αγωνιστούν. Στην Κέρκυρα πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αστέρας Πετριτής και στην Αιτωλοακαρνανία η Αναγέννηση Στάνου. Έτσι, οι ομάδες Θύελλα Κατσικά, Αστέρας Πετριτής Κέρκυρας, Αναγέννηση Στάνου Αιτωλοακαρνανίας, ΑΕ Ξηροβουνίου Άρτας, Απόλλων Πάργας, ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και η ομάδα ΑΣ Καστοριά 1980 ως πρωταθλήτρια Καστοριάς θα λάβουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.