ΕΠΣ Πειραιά: Τα «βυσσινί κανόνια»

Οι Σάββας Ηλιάδης και Σταμάτης Σαπαλίδης βρίσκονται στην κορυφή την λίστα των σκόρερ, τόσο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά όσο και στο Κύπελλο.

ΕΠΣ Πειραιά: Τα «βυσσινί κανόνια»

Δεν είναι μόνο η κατάληψη της πρώτης θέσης στον 2ο όμιλο της Α’ Πειραιά, το πρωτάθλημα που πήρε δίκαια, η κατάκτηση του Κυπέλλου και το γεγονός πως θα παίξει στα μπαράζ ανόδου για ένα εισιτήριο.

Η Ελλάδα Ποντίων μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τους δύο «πολυβόλα» της επίθεσης της. Συγκεκριμένα, διαθέτει στο ρόστερ της, τους δυο κορυφαίους σκόρερς της χρονιάς. Ο Σάββας Ηλιάδης σημείωσε τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, 31 έναντι 27 του Σταμάτη Σαπαλίδη. Ο τελευταίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο με 9 τέρματα έναντι 5 του αρχηγού.

Συνολικά και τα δύο βυσσινί… κανόνια σημείωσαν τα ίδια τέρματα. Από 36 ο καθένας. Με λίγα λόγια οι Πόντιοι πήραν 72 γκολ από δύο παίκτες εφέτος. Θυμίζουμε πως ο «Σάπα» έχει βραβευτεί δυο φορές ως κορυφαίος σκόρερ στον Πειραιά και ισάριθμες ο Ηλιάδης στην Αθήνα.

Το τρίτο μέλος της επιθετικής τριπλέτας της Ελλάδας Ποντίων, ο Αποστόλος Σταφσουλάι σκόραρε στον τελικό του Φαλήρου το νικητήριο τέρμα. Δείγμα της ποιότητας που διαθέτει ο σύλλογος στο ρόστερ.