Τίτλος στην Πάργα μετά από 22 χρόνια!

Ο Απόλλων στέφθηκε πρωταθλητής της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας και ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Τίτλος στην Πάργα μετά από 22 χρόνια!
Ο Απόλλων Πάργας ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας θα διεκδικήσει άνοδο στη Γ’ Εθνική

Η Πάργα είναι από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ειδικά το καλοκαίρι. Αμέτρητες οι ομορφιές, τα ειδυλλιακά τοπία, οι γραφικές παραλίες, οι ομορφιές της θάλασσας και του βουνού. Είναι μια πανέμορφη και ξεχωριστή περιοχή όπου θα ήθελε ο καθένας να επισκεφθεί.

Η Πάργα με τις ομορφιές της, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών

Στην Πάργα ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πάσχα αλλά και για τη νέα τουριστική σεζόν. Ετοιμάζονται όμως και για τους αγώνες μπαράζ που θα δώσει ο τοπικός Απόλλων, ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων, με σκοπό την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τίτλου στο γήπεδο Θεσπρωτικού

Είναι ο διακαής πόθος των φιλάθλων της Πάργας, καθώς για πολλά χρόνια ο Απόλλων δεν είχε την πορεία που θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με τη δυναμική της περιοχής. Τώρα όμως, όπως λένε οι ίδιοι, ήρθε η ώρα να γίνει και αυτό. Η πόλη στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και σε περίπτωση ανόδου ο Απόλλων όχι απλώς δεν θα είναι περαστικός από αυτήν την κατηγορία, όπως έγινε με άλλες ομάδες, αλλά έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί με αξιώσεις και να διακριθεί. Με λίγα λόγια η όμορφη Πάργα, που διακρίνεται σε πολλά άλλα πράγματα, θέλει να διακριθεί και στο ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε με την κατάκτηση του τίτλου και απομένει η ολοκλήρωση με άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Η Πάργα το βράδυ της περασμένης Κυριακής ντύθηκε στα γιορτινά της, καμαρώνοντας για τις επιτυχίες του Απόλλωνα. Στέφθηκε πρωταθλητής μετά από 22 χρόνια! Όλο αυτό το διάστημα είχε τον ρόλο κομπάρσου, με εξαίρεση το 2017 που κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών της τοπικής Ένωσης και δύο χρονιές, 2006 και 2007 στη Δ’ Εθνική, που κατέλαβε την 5η θέση. Η στέψη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έγινε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Θεσπρωτικού, όπου στην τελευταία αγωνιστική κέρδισε με σκορ 2-0 τον Κεραυνό.

Με τη νίκη αυτή διατηρήθηκε η διαφορά των δύο βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία Θρίαμβο Λούρου που κέρδισε 3-2 τον Πανλευκάδιο. Η αποστολή γύρισε στην Πάργα με πομπή αυτοκινήτων. Ένας τίτλος είναι πάντα ένα γεγονός χαράς. Το μεγάλο πάρτι θα γίνει αν καταφέρει ο Απόλλων και ανέβει στη Γ’ Εθνική. Εκεί στοχεύουν όλες οι προσπάθειες τις επόμενες ημέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα μπαράζ. Ο προπονητής Λευτέρης Βέρμπης έχει έτοιμο το πρόγραμμα προετοιμασίας, με σειρά φιλικών αγώνων και καθημερινές προπονήσεις στο γήπεδο. Οι πανηγυρισμοί και οι σαμπάνιες ήταν μόνο για το βράδυ της Κυριακής. Από τη Δευτέρα επέστρεψαν όλοι στο γήπεδο, πέφτοντας με τα μούτρα στη δουλειά.

Ο Απόλλων θεωρείται από τα φαβορί ανόδου, γιατί είναι ένα οργανωμένο σωματείο που δεν του λείπει τίποτα. Με στιβαρή διοίκηση που παρέχει τα πάντα, με καλό προπονητή και με ένα ποιοτικό και ομοιογενές σύνολο. Συν η δίψα για διάκριση που έχει η Πάργα. Ο Απόλλων κατεβαίνει στα μπαράζ όχι με τον προβληματισμό της επόμενης ημέρας, πώς θα βρει χρήματα για να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, που έχουν αρκετά άλλα σωματεία, αλλά με τη φλόγα «πάμε να βγούμε και να διαπρέψουμε στη νέα κατηγορία». Είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος που κάνει τη διαφορά. Οι παίκτες ξενύχτησαν σε κλαμπ της περιοχής, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου, με τον προπονητή Λευτέρη Βέρμπη, τον πρόεδρο Μηνά Μπάμπο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Χρειάζονται και οι στιγμές χαλάρωσης, αποφόρτισης, καθώς ήταν πολύ δυνατή η μάχη του πρωταθλήματος, παλεύοντας σώμα με σώμα με τον δευτεραθλητή Θρίαμβο Λούρου, που είχε και αυτός αξιόμαχη ομάδα. Στις τελευταίες αγωνιστικές η υπόθεση τίτλος είχε την άγρια ομορφιά ενός πραγματικού θρίλερ. Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος ο Απόλλων με την ήττα που υπέστη στην έδρα του με σκορ 4-3 από τον ΠΑΣ Πρέβεζα έχασε την πρώτη θέση στη βαθμολογία που κατείχε για μεγάλο διάστημα.

«Μπορούμε να σταθούμε στη Γ’ Εθνική» λέει ο πρόεδρος Μηνάς Μπάμπος

Όμως κανείς δεν έχασε το θάρρος και την ψυχραιμία. Στα δύσκολα φαίνονται και οι αντοχές των ομάδων. Ο Απόλλων συνέχισε τις νίκες, ενώ στο ντέρμπι μέσα στην έδρα του Θρίαμβου Λούρου πήρε ισοπαλία 0-0. Με την ισοπαλία αυτή, σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο γύρο με σκορ 2-1, εξασφάλισε το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ήττα του Θριάμβου στο γήπεδο Φιλιππιάδας από τον Εθνικό ξανάφερε τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος. Σε σύνολο 22 αγώνων ο πρωταθλητής κατέκτησε 55 βαθμούς, με 17 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα και με συντελεστή τερμάτων 66-14. Ο δεύτερος στη βαθμολογία Θρίαμβος Λούρου συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 17 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες και συντελεστή τερμάτων 56-17. Στον θεσμό του Κυπέλλου ο Απόλλων απέκλεισε τον Αχέροντα Καναλακίου στα πέναλτι με σκορ 4-2 και αποκλείστηκε από τον Τηλυκράτη Λευκάδας, χάνοντας 1-0 στην Πάργα.

Λύθηκε το πρόβλημα με το γήπεδο

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου. Από αριστερά ο πρόεδρος του κληροδοτήματος Βασιλά, Σπύρος Νούσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, Θωμάς Κάρτσακλας, και ο δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει μια επιπρόσθετη αξία, καθώς επιτεύχθηκε χωρίς ο Απόλλων να διαθέτει δικό του γήπεδο για τους αγώνες και τις προπονήσεις. Από πέρσι ήταν περιπλανώμενος σε γήπεδα άλλων χωριών, καθώς το δικό του σπίτι ήταν κλειστό λόγω των έργων με την τοποθέτηση νέου χορτοτάπητα. «Ερχόταν η Δευτέρα και δεν ξέραμε σε ποιο γήπεδο θα προπονηθούμε» είπε χαρακτηριστικά στο «ΦΩΣ» ο προπονητής Λευτέρης Βέρμπης. Τα έργα ολοκληρώθηκαν στα μέσα Φλεβάρη και τότε ο Απόλλων επέστρεψε στην έδρα του. Πριν χρησιμοποιούσε για έδρα του το γήπεδο Μεσοποτάμου και για προπονήσεις γήπεδα άλλων χωριών, όπως Μαζαρακιάς, Μαργαριτίου, Βαλανιδοράχης. Την άνοιξη του 2021 πηγαίνοντας τέσσερις παίκτες για προπόνηση στο γήπεδο Μεσοποτάμου είχαν τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό τους και τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά. Το μαρτύριο αυτό τελείωσε με την ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο της Πάργας και με την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα. Το κληροδότημα «Βασίλειος Ε. Βασιλάς» διέθεσε ποσό 293.340 ευρώ μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Πάργας και έτσι λύθηκε το γηπεδικό. Το ανακαινισμένο γήπεδο είναι πλέον ένα στολίδι για την πόλη και το κάστρο του τοπικού Απόλλωνα. Εκεί θα δώσει και τα μπαράζ ανόδου με τη συμπαράσταση του φιλάθλων του.

Το ανακαινισμένο γήπεδο της Πάργας «Β.Ε. Βασιλάς»

Συγχαρητήρια από δήμο και ομάδες

Η ανωτερότητα του Απόλλωνα αναγνωρίστηκε και από πολλές ομάδες της κατηγορίας και όχι μόνο. Συγχαρητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Κεραυνός Θεσπρωτικού, ο Θρίαμβος Λούρου, ο Τηλυκράτης Λευκάδας, ο Αχέρων Καναλακίου, το Σούλι Παραμυθιάς, ο Αετός Αγιάς, ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο Πανλευκάδιος. Στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι στο γήπεδο Θεσπρωτικού βρέθηκε κοντά στην ομάδα και ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς που συνεχάρη τους πρωταγωνιστές. Επίσης, στην ιστοσελίδα του δήμου αναρτήθηκε και η εξής συγχαρητήρια ανακοίνωση: «Ο δήμος Πάργας συγχαίρει την οικογένεια του Απόλλωνα Πάργας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με μεθοδικότητα και πάθος, η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το πρώτο βήμα για την επιστροφή του συλλόγου στη Γ’ Εθνική. Εκφράζοντας όλους τους δημότες, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μπαράζ ανόδου».