Σουμπίνιο: «Θα σας πω τι έπαθα με τα λεφτά μου στην Καλαμάτα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...»

Τρομερή ιστορία... Τίποτα άλλο. 

Σουμπίνιο: «Θα σας πω τι έπαθα με τα λεφτά μου στην Καλαμάτα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...»

Συνεντεύξεις στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Σουμπίνιο με έπαιρνε τηλέφωνο και ήθελε να μιλήσει από καιρό, όμως επειδή του είχα κάνει συνέντευξη όταν ήταν στην Καλαμάτα και δεν ήθελα να τον βγάλω δεύτερη φορά, του έλεγα «κάνε κάτι καλό και θα σε βγάλω».

Έβαλε δύο γκολ, λοιπόν, στο τελευταίο ματς του Εθνικού, έπιασε ο Εθνικός στην κορυφή την Προοδευτική και θα γίνει ανάμεσά τους το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει την πρώτη θέση. Ο Σουμπίνιο με πήρε τηλέφωνο μόλις έβαλε τα δύο γκολ και λέει τρομερά πράγματα για το τι έπαθε στην Καλαμάτα... Μίλησα και με τον προπονητή του Εθνικού, τον Πέτρο Δημητρίου. Τις επόμενες ημέρες θα κάνω θέμα και από την Προοδευτική. Ξεκίνημα από Σουμπίνιο.

Οι συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο «ΦΩΣ» στις 18/3/2022

Γιατί ήθελες να μιλήσεις;

Θέλω να ξανακάνουμε συνέντευξη να τη δουν όλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στον Εθνικό έπειτα από 12 χρόνια, ήταν η πρώτη ομάδα που μου άνοιξε το παράθυρο στην Ελλάδα όταν πρωτοήρθα και μετά έφτασα μέχρι τον Ολυμπιακό, έπαιξα σε πολλές ομάδες και στη Σούπερ Λιγκ. Είμαι μεγάλος πια σε ηλικία, αλλά αντέχουν τα κότσια μου, έβαλα δύο γκολ στο τελευταίο ματς και πάμε για άνοδο. Θα τα δώσουμε όλα στον αγώνα με την Προοδευτική για να νικήσουμε και να ανέβουμε. Πάμε μόνο για νίκη στην έδρα της Προοδευτικής.

Είστε τρεις Βραζιλιάνοι τώρα στον Εθνικό.

Ναι, είμαι εγώ, ο Φερναντίνιο που είναι πολύ καλός παίκτης, γουίνγκερ, αυτός μπορεί να παίξει Σούπερ Λιγκ, και ο Βάντερσον που είναι τραυματίας. Ένα παλικάρι που δουλεύει πολλά χρόνια για τον Εθνικό, ο Γιώργος, τον θυμάμαι από τότε που είχα πρωτοέρθει πριν από 12 χρόνια στον Εθνικό, μου τηλεφώνησε πριν από λίγο καιρό και μου είπε «έλα να μας βοηθήσεις να ανέβουμε». Έτσι, ήρθα τέλος Γενάρη. Μου είπε ότι ο Εθνικός θα υποστηρίξει την οικογένειά μου, σπίτι, χρήματα, θα είναι όλα ΟΚ. Και ότι βοηθάνε την ομάδα και οι προηγούμενοι παράγοντες, ο κ. Καρυδόπουλος, ο κ. Αγγελόπουλος και βέβαια ο νυν, ο κ. Κουλούρης. Γιατί πέρασα πολλά στην Καλαμάτα και ανησυχούσα...

Τι πέρασες στην Καλαμάτα δηλαδή;

Δεν μου φέρθηκαν καλά, πέρασα πολύ δύσκολο χρόνο. Δεν μας πλήρωναν, αν και η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, είχα προβλήματα με το σπίτι, ενώ είχα οικογένεια με έβαλαν σε ένα διαμέρισμα με ένα δωμάτιο μόνο! Και ως την τελευταία στιγμή πριν φύγω για τη Βραζιλία ζήταγα κάποια χρωστούμενα. Ξέρεις τι έγινε;

Τι έγινε;

Η Καλαμάτα κανόνισε τα πάντα για να έρθει ένα βαν να με πάει στην Αθήνα στο αεροδρόμιο με τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Γιατί είχαμε πολλές βαλίτσες. Με πλήρωσαν Παρασκευή βράδυ στις 10. Μας πήρε το βαν από την Καλαμάτα στις 3 μετά τα μεσάνυχτα γιατί η πτήση για Βραζιλία ήταν στις 9 το πρωί. Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο της Αθήνας από την Καλαμάτα οδικώς, διαπίστωσα ότι έλειπε η μικρή μου τσάντα που είχε μέσα τα λεφτά που μου πλήρωσε η ομάδα!

Την έχασες την τσάντα; Σου την έκλεψαν;

Είναι περίπλοκο... Θα πω τι έγινε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μου πήραν την τσάντα κάπου στη διαδρομή! Αποκοιμήθηκα και εγώ και η γυναίκα μου.

Πώς το ξέρεις ότι σου πήραν την τσάντα στη διαδρομή για Αθήνα;

Η αστυνομία ήλεγξε τις κάμερες στο αεροδρόμιο και είπε ότι δεν είχα τη μικρή τσάντα στο αεροδρόμιο. Έλειπε μόνο η τσάντα η μικρή με τα λεφτά, το κινητό μου, τα χαρτιά μου.

Πόσα λεφτά;

8.000 ευρώ!

Τον οδηγό τον βρήκατε;

Το είπα πολλές φορές στην ομάδα, αλλά είπαν ότι λέω ψέματα. Το ταξίδι το οργάνωσε η ομάδα. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας είναι καλός άνθρωπος, όμως κάποιοι έκαναν λάθος με μένα.

Αν ανέβετε με τον Εθνικό, θα συνεχίσεις και του χρόνου;

Φυσικά, αγαπώ αυτήν την ομάδα και είμαι σε καλή κατάσταση, μπορώ να παίξω στη Β' Εθνική εύκολα. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, κοιμάμαι νωρίς, είμαι οικογενειάρχης.


ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:

«Δεν θα ωφελήσουν κανέναν τα επεισόδια, πάμε μόνο για τη νίκη»

Ο προπονητής του Εθνικού μιλάει για το ντέρμπι με την Προοδευτική που θα κρίνει την άνοδο.

Κόουτς, τι αγώνες μένουν για τον Εθνικό; Και είναι αδιάφοροι οι αντίπαλοί σας μετά την Προοδευτική;

Το μεγάλο ματς είναι στην Προοδευτική, το επόμενο ματς. Αυτό είναι το πιο μεγάλο ντέρμπι απ’ όλα τα ματς στη Σούπερ Λιγκ, στη Β' Εθνική και στη Γ' Εθνική! Αν νικήσουμε την Προοδευτική, με την οποία είμαστε ισόβαθμοι στην πρώτη θέση, θα βγούμε εμείς πρώτοι. Το πιστεύω ακράδαντα, γιατί στα δύο τελευταία ματς με Αιολικό έξω και με Κερατσίνι μέσα οι αντίπαλοι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αν έρθετε ισόπαλοι με την Προοδευτική στο μεταξύ σας ματς και τερματίσετε ισόβαθμοι, τι κριτήρια υπάρχουν; Ποιος παίρνει την πρώτη θέση;

Στο πρώτο ματς που είχε γίνει Εθνικός - Προοδευτική οι ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες. Αν έρθουμε ισόπαλοι και στο δεύτερο ματς, θα μετρήσουν τα γκολ που έχουν βάλει οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Αυτήν τη στιγμή η Προοδευτική είναι μπροστά μας με τρία γκολ διαφορά.

Δηλαδή, αν έρθετε ισόπαλοι, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να δούμε μαγικά σκορ. Είναι και η Ελευσίνα, όμως, στο κόλπο.

Η Ελευσίνα έχει ένα ματς λιγότερο, εκκρεμεί να παίξει με τον Καραβά, και είναι 5 βαθμούς πίσω μας. Αν πάρει το ματς με τον Καραβά η Ελευσίνα και έρθουμε εμείς ισόπαλοι με την Προοδευτική, μπορεί να είναι οι τρεις ομάδες μαζί στην πρώτη θέση! Εμείς λοιπόν πάμε για τη νίκη στην Προοδευτική. Δεν θα είναι εύκολο, η Προοδευτική έχει καλή ομάδα που συνεχώς από την αρχή του πρωταθλήματος είναι στην πρώτη θέση. Εμείς ήμασταν πίσω, αλλά τώρα τους πιάσαμε στην πρώτη θέση. Είναι το ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ δύο μεγάλων σωματείων του Πειραιά, με Ιστορία στην Α' Εθνική. Έχω δουλέψει και στις δύο ομάδες. Να σου πω ότι ήρθα στον Εθνικό πριν από δύο μήνες και κάλυψα διαφορά 5 βαθμών!

Κόσμο θα έχετε εκεί;

Ναι, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσα εισιτήρια θα πάρουμε. Ο κόσμος του Εθνικού διψάει για να έρθει σε αυτό το ματς. Βέβαια και ο κόσμος της Προοδευτικής φτιάχνει καλή έδρα. Ο κόσμος του Εθνικού είναι ο 12ος παίκτης μας. Η επιτυχία του Εθνικού είναι ότι διοίκηση, ποδοσφαιριστές, προπονητής, κόσμος είμαστε όλοι ένα. Η ομάδα δεν φοβάται τίποτα, είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε δουλέψει πολύ και είμαστε ανεβασμένοι ψυχολογικά.

Φοβάσαι για επεισόδια;

Σε τέτοια ντέρμπι σίγουρα μπορεί να γίνουν επεισόδια. Αλλά ποιον θα βοηθήσει κάτι τέτοιο... Κανέναν δεν θα βοηθήσει. Πρέπει να νικήσει ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Έχω μεγάλη πείρα, δεν θα τους βοηθήσει άμα κάνουν επεισόδια. Ούτε μας απασχολεί που παίζουμε εκτός έδρας. Όπου παίζουμε πάμε για τη νίκη. Δεν αξίζει στον Εθνικό να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική, θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Ο Σουμπίνιο έβαλε δύο γκολ στο τελευταίο ματς με τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Ο Σουμπίνο είναι πολύ καλός παίκτης, είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Είναι σαν δάσκαλος για τα νέα παιδιά. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα. Το ρόστερ έχει πολύ καλά παιδιά, είμαστε όλοι μια παρέα. Δύσκολα βρίσκεις σε ομάδα να είναι όλοι τόσο αγαπημένοι μεταξύ τους - και έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες, ξέρω τι λέω.

Ο Κουλούρης έχει δώσει πολλά λεφτά έχω μάθει. Αλλά λέγεται ότι μπορεί να φύγει...

Είναι εξαιρετικός, όπως και άλλοι στο ΔΣ, βρίσκονται πολύ κοντά στην ομάδα, ό,τι έχουμε συμφωνήσει έχει τηρηθεί κατά γράμμα. Και είναι μια ομάδα ο Εθνικός με τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα. Προπόνηση κάνουμε στο ΣΕΦ, τους αγώνες τούς δίνουμε στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων! Πλαστικό...

Και στην Προοδευτική είναι πλαστικό το χόρτο;

Ναι, πλαστικό και εκεί. Αυτό το πράγμα είναι η μάστιγα της Γ' Εθνικής. Εμείς θα πάμε να αγωνιστούμε για τον κόσμο του Εθνικού που έχει ταλαιπωρηθεί και για την Ιστορία του. Ο Εθνικός πρέπει να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.