ΑΕΚ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατομμύρια ευρώ

Την εισροή ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που κάλυψε πλήρως η οικογένεια Μελισανίδη, η ανακοίνωσε η «Ένωση». 

ΑΕΚ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατομμύρια ευρώ

Την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την έγκριση της μεταβίβασης του 80% από την ΕΕΑ πραγματοποίησε η οικογένεια Μελισσανίδη.

Όπως ανακοίνωσε η «Ένωση», μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας εισέρρευσαν 5 εκατ. ευρώ από την εταιρεία «DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD», συμφερόντων Γιώργου Μελισσανίδη.

Ένα ποσό με το οποίο θα καλυφθεί μέρος της φετινής ζημιάς της ΠΑΕ, χωρίς να χρειάζεται πλέον άλλη μέθοδος χρηματοδότησης (που είχε ως αποτέλεσμα και το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την UEFA).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νέα αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΑΕΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, που έλαβε χώρα στις 3/3/2022.

Το ποσό της ανωτέρω αύξησης καλύφθηκε ολοσχερώς από τη μέτοχο DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD, συμφερόντων Γεωργίου Μελισσανίδη.

Μετά την ανωτέρω αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε έντεκα εκατομμύρια εκατόν τριάντα χιλιάδες εφτακόσια ευρώ (11.130.700,00) ευρώ και διαιρούμενο σε ένα εκατομμύριο εκατό δεκατρείς χιλιάδες εβδομήντα (1.113.070) μετοχές ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ έκαστος».