Ελλάς Ποντίων - Αίας Σαλαμίνας 4-1: Ιστορική πρόκριση και τώρα «βυσσινί» τελικός!

Η Ελλάς Ποντίων επικράτησε 4-1 του Αίαντα Σαλαμίνας στον ημιτελικού Κυπέλλου Πειραιά και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Εκεί όπου θα βρει την Προοδευτική η οποία απέκλεισε πριν από επτά ημέρες τον Εθνικό

Ελλάς Ποντίων - Αίας Σαλαμίνας 4-1: Ιστορική πρόκριση και τώρα «βυσσινί» τελικός!

Στον τελικό και η Ελλάδα Ποντίων. Οι «βυσσινί» επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 του Αίαντα Σαλαμίνας στο Δημοτικό γήπεδο Νίκαιας και πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά.

Εκεί θα βρει την Προοδευτική η οποία απέκλεισε επτά ημέρες πριν τον Εθνικό στο ίδιο γήπεδο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Πόντιοι προκρίθηκαν στην τελική φάση του θεσμού, ενώ συνεχίζουν αήττητοι και στις δυο διοργανώσεις της Ένωσης.

Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν στο 7' με τον Μακρή αλλά με χατ-τρικ του Σαπαλίδη (41', 72', 79') και ένα του Ηλιάδη (54') οι «βυσσινί» θριάμβευσαν και άφησαν εκτός τελικού τον Αίαντα. Να σημειωθεί πως ο Ηλιάδης σημάδεψε το δοκάρι από την άσπρη βούλα στο 52ο λεπτό, ενώ ο Λευκόπουλος κράτησε το 2-1 υπέρ των Ποντίων στο 64' πιάνοντας το πέναλτι του Μακρή.

Διαιτητής: Πουλόπουλος.


ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ:
Λευκόπουλος, Πλουμάτος (67' λ.τρ. Συμεώνογλου), Σιμονιάν (83' Λέλος), Στεφανής, Μαούνης, Κεραμάς, Παλάτσιος, Πουρσανίδης, Σαπαλίδης (83' Μπατσούλι), Ηλιάδης, Σταφσουλάι.

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Βουτσινάς, Τζαφέρι, Παυλίδης, Κουτσοποδιώτης, Μεγαλοοικονόμου (46' Μπανούσης), Κάραβος (85' Λιάτος), Παλούκης, Κοντογιαννόπουλος (46' Αγγελόπουλος), Μακρής (85' Φερεντίνος), Ζότο, Σαρρηγιάννης (56' Λέκκας).