Ο χαμένος (χρόνος με) Αράο

Ο Ολυμπιακός μπορεί φυσικά να αποκλείσει την Λουκέρνη με τους υπάρχοντες χαφ, όμως η ανάγκη για τουλάχιστον ένα «βαρβάτο» μέσο παραμένει. Γράφει ο Χρ. Μεγγλίδης

Ο χαμένος (χρόνος με) Αράο

Δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει την προσπάθεια που έχουν κάνει έως τώρα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Ανδρούτσος. Και τα τρία παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, υπό το βάρος μάλιστα όλων των μεταγραφικών σεναρίων περί απόκτησης δύο παικτών στις θέσεις τους. Μαζί τους είχαν και τον Ρομαό, αλλά ο Αφρικανός αποχώρησε για την Γαλλία και έτσι οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τον άξονα είναι - αριθμητικά έστω - περιορισμένες. Παρότι προστέθηκε σε αυτές η επιστροφή του Χατζισαφί και η υλοποίηση της ιδέας που πάντοτε υπήρχε για τον Ιρανό: να παίξει χαφ.

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια. Με τον Πρίσιτς αρχικά, τον οποίο έφερε στην Ελλάδα και του έκανε μια πάρα πολύ καλή προσφορά. Όμως ο Βόσνιος δεν είχε την χώρα μας ως βασική επιλογή, οι εναλλακτικές του δεν του βγήκαν και τώρα έχει φτάσει να συζητά ξανά με την Ρεν για να μείνει στην ομάδα την οποία είχε ήδη επισήμως αποχαιρετήσει!

Εδώ και πάνω από ένα μήνα οι ερυθρόλευκοι έστρεψαν την προσοχή τους στην περίπτωση του Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, με τον Μαρτίνς να έχει «υπογράψει» και με τα δύο χέρια για την μεταγραφή αυτή. Ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη με την Φλαμένγκο, έφτασε σε συμφωνία και ενώ ο παίκτης ήταν έτοιμος να έρθει, άρχισαν οι απαιτήσεις του να αλλάζουν καθημερινά μέσω των επαφών με τους εκπροσώπους του.

Η ελληνική ομάδα έχει δηλώσει δύο φορές ότι έχει αποσυρθεί οριστικά από την υπόθεση Αράο, όμως ο χρόνος που χάθηκε είναι εξίσου σημαντικός με την απώλεια του παίκτη. Όχι τόσο για τις υποχρεώσεις με την Λουκέρνη, καθώς είναι δεδομένο και ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, καθώς το ρόστερ που διαθέτει αυτή τη στιγμή (χωρίς δηλαδή τις μεταγραφές που αναμένονται σε όλες τις γραμμές) είναι ξεκάθαρα ανώτερο των Ελβετών.

Στη μεσαία γραμμή, όμως, είναι επίσης δεδομένο ότι η ανάγκη ενίσχυσης παραμένει. Όσο πιο γρήγορα έρθει ο «βαρβάτος» μέσος, προκειμένου να μπει στην ομάδα, να τη μάθει και να τον μάθει, να είναι έτοιμος για την επόμενη ευρωπαϊκή δοκιμασία, τόσο καλύτερα. Αν είναι δύο, ακόμα καλύτερα...