ΕΠΟ: «Σε ημερήσια διάταξη η διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης της Ομοσπονδίας»

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα γράφονται σχετικά με τις λειτουργίες του τμήματος αδειοδότησης της Ομοσπονδίας. 

ΕΠΟ: «Σε ημερήσια διάταξη η διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης της Ομοσπονδίας»

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των φιλάθλων και όσων εμπλέκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο "βομβαρδισμός" τους από "ιστορίες διαπλοκής και συνωμοσίας" που μηχανεύονται όσοι με απόλυτη σταθερότητα υπηρετούν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ε.Π.Ο. και της θεσμικής διάλυσης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται προφανώς και οι χθεσινές δήθεν συγκλονιστικές «αποκαλύψεις» αναφορικά με τις διαδικασίες λειτουργίας του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημειώνει τα παρακάτω:

Ο διορισμός των οργάνων λήψης αποφάσεων αδειοδότησης ομάδων βάσει του άρθρου 7 του κανονισμού αδειοδότησης αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, εκ καθήκοντος και μόνον αναγιγνώσκει τα προτεινόμενα ονόματα, δεδομένου ότι εκ του κανονισμού δεν έχει δικαίωμα οποιασδήποτε παρέμβασης, πολύ περισσότερο εισήγησης.

Όλες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για τον διορισμό μελών του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης έχουν ληφθεί με απόλυτη ομοφωνία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όλα τα μέλη των Επιτροπών που συνεδρίασαν από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, δεσμεύονται με ρήτρα ανεξαρτησίας, την οποία αρμόδιο να επιβλέπει και να διασφαλίζει είναι το τμήμα αδειοδότησης, το οποίο εξ ορισμού λειτουργεί σε απόλυτο καθεστώς ανεξαρτησίας και εμπιστευτικότητας.

Από καμία εσωτερική διαδικασία ελέγχου του τμήματος αδειοδότησης με βάση τα προβλεπόμενα στον κανονισμό της UEFA, δεν προκύπτει παραβίαση των κανονισμών ή σύγκρουση συμφέροντος, ούτε κάποια σχετική αναφορά κοινοποιήθηκε στη διοίκηση από τον επικεφαλής του τμήματος. Κατά συνέπεια ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του συνόλου των διαδικασιών και αποφάσεων.

Είναι προφανές ότι η διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης και κατασυκοφάντησης της Ε.Π.Ο., των διοικούντων και των στελεχών της, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη με την ελπίδα ότι κάποτε, όσοι απεργάζονται σχέδια έκπτωσης της δημοκρατικά και με συντριπτική πλειοψηφία εκλεγμένης διοίκησης, θα πετύχουν τον στόχο τους. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει καταρχάς να αποφεύγουν να στηρίζονται στα δήθεν σκάνδαλα, με τα οποία τους τροφοδοτούν αξιολύπητοι «διεκπεραιωτές», γιατί στην πραγματικότητα αυτοί που εκτίθενται στην κοινή γνώμη είναι μόνο οι λασπολόγοι και οι δήθεν αξιόπιστες πηγές τους.