ΕΠΟ: Εξώδικα κατά Παναγιώτη Δημητρίου και Ιάκωβου Φιλιππούση

Χαμός γίνεται στο εσωτερικό της ΕΠΟ, καθώς το νέο οργανόγραμμα της διοίκησης προκαλεί έντονες αντιδράσεις μεταξύ στελεχών που εκτιμούν πως υποβιβάζονται και για τον λόγο αυτόν έστειλαν εξώδικα στον πρόεδρο και τον εκτελεστικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Δημητρίου και Ιάκωβο Φιλιππούση αντίστοιχα.

ΕΠΟ: Εξώδικα κατά Παναγιώτη Δημητρίου και Ιάκωβου Φιλιππούση

Αναβρασμός επικρατεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ενώ αναμένεται αύριο (10/11) η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Το νέο οργανόγραμμα της ομοσπονδίας που έγινε γνωστό προκαλεί επιπλέον εντάσεις στις τάξεις της, καθώς μια σειρά από στελέχη που θεωρούν εαυτόν ριγμένο φέρονται αποφασισμένα να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Στελέχη που μετρούν 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΠΟ, όπως ο μέχρι πρότινος προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων Γιώργος Δημητρίου και η τέως διευθύντρια σε προγράμματα από τις FIFA και UEFA Ντέπυ Κοξένογλου, στρέφονται κατά της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα «βάλλουν» κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, και του εκτελεστικού γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση, διότι, όπως καταγγέλλουν, ενεργούν αυθαίρετα και παίρνουν αποφάσεις χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά.

Ο Γ. Δημητρίου και η Ν. Κοξένογλου υποβιβάστηκαν σε απλούς υπαλλήλους, γεγονός που θεωρούν ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους και που εδράζεται σε αποφάσεις παράνομες, αντισυμβατικές και καταχρηστικές, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Σας δηλώνω ρητά την αντίθεσή μου προς τη σε βάρος μου μεταβολή των όρων εργασίας μου, η οποία προκαλεί την υπηρεσιακή μου υποβάθμιση, την προσβολή της προσωπικότητάς μου και την ηθική μου βλάβη, επιπλέον δε είναι παράνομη και καταχρηστική, ενδεικτικά για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω και για άλλους που εν καιρώ επιφυλάσσομαι να προσθέσω. Επιφυλάσσομαι δε για την οποιαδήποτε υλική βλάβη έχω ή θα υποστώ εξαιτίας της παράνομης και αντισυμβατικής απόφασης και την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας μου από αυτήν» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το εξώδικο του Γιώργου Δημητρίου.

Αλλά και το εξώδικο της Ντέπυς Κοξένογλου κινείται στο ίδιο ακριβώς ύφος και με το αυτό περιεχόμενο: «Η παράνομη, αντισυμβατική και σε κάθε περίπτωση άκρως καταχρηστική αυτή ενέργειά σας -την οποία ουδόλως αποδέχομαι- έγινε για λόγους εκδίκησης προς το πρόσωπό μου, δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, έγινε με σκοπό την ηθική μου εξόντωση και απαξίωση, ενώ συνιστά και μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας μου, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που εδράζεται σε μια παράνομη απόφαση, καθώς στις αρμοδιότητες και εξουσίες του εκτελεστικού γραμματέα δεν περιλαμβάνεται ούτε η δυνατότητα κατάργησης ή δημιουργίας "Διευθύνσεων" της ομοσπονδίας, ούτε πολύ περισσότερο η υπηρεσιακή μεταβολή και δη βλαπτικώς του καθεστώτος των διευθυντικών στελεχών ή των άλλων υπαλλήλων της ομοσπονδίας, ενώ το "οργανόγραμμα" της ομοσπονδίας υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπό τους περιορισμούς που θέτει το ισχύον καταστατικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και όχι του εκτελεστικού γραμματέα».

Τα δύο στελέχη ζητούν την αποκατάστασή τους εντός τριών ημερών, διαφορετικά θα «μιλήσουν» τα δικαστήρια. Οπότε...