Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος 45αρισε- «Κερνάμε» το γκολ στην Πόρτο (vid)

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία του Ολυμπιακού και το fosonline καταγράφει την καριέρα του ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος 45αρισε- «Κερνάμε» το γκολ στην Πόρτο (vid)

Το ξεκίνημα της καριέρας του

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στον Εθνικό Αστέρα κάνοντας από νωρίς αισθητή την παρουσία του καθώς σκόραρε έξι τέρματα στην πρώτη του χρονιά. Οι καλές του εμφανίσεις οδήγησαν τον Πανηλειακό στον δρόμο του με τον οποίο πέτυχε 26 τέρματα σε 84 εμφανίσεις.

Το μεγάλο βήμα της καταξίωσης

Έχοντας κάνει γνωστό το όνομα του ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του και εν τέλει τον έκανε δικό του μαζί με τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Πανηλειακό, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο πρώην Έλληνας διεθνής φόρεσε τα ''ερυθρόλευκα'' για επτά συνεχόμενες χρονιές πανηγυρίζοντας ισάριθμα πρωταθλήματα. Οι εμφανίσεις του ξεχώρισαν μετρώντας 87 τέρματα με τους Πειραιώτες. Ορισμένα από τα γκολ του έμειναν στην λαμπρή ιστορία του συλλόγου με αποκορύφωμα το τέρμα κόντρα στην Πόρτο το 1997 για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η προοπτική της Αγγλίας

Έχοντας ολοκληρώσει έναν πετυχημένο κύκλο στο Λιμάνι ο Γιαννακόπουλος αποφάσισε να ''ανοίξει τα φτερά'' του στο εξωτερικό πηγαίνοντας στην Μπόλτον το 2003. Στην αγγλική ομάδα έμεινε μία πενταετία φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ. Σε 137 συμμετοχές σκόραρε 20 γκολ. Επόμενος σταθμός υπήρξε η Χαλ στην οποία αγωνίστηκε μόλις έξι μήνες.

Η αυλαία στην πλούσια καριέρα του

Το 2008 ο Έλληνα μεσοεπιθετικός επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λάρισα για την τελευταία του χρονιά στην ενεργό δράση. Στην ΑΕΛ αγωνίστηκε ενάμιση χρόνο και πέτυχε 3 γκολ σε 19 συμμετοχές.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος κατέκτησε:

1)επτά πρωταθλήματα(1997-2003)

2)ένα κύπελλο Ελλάδας(1999)

3)το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004

4)το γκολ κόντρα στην Πόρτο ψηφίστηκε ως το καλύτερο εκείνης της χρονιάς(1997).

Θυμηθείτε το γκολ κόντρα στην Πόρτο:

Θυμηθείτε όλα τα γκολ του με την ''ερυθρόλευκη'' φανέλα: