Ολυμπιακός: Alana Project στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (vid)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Alana Project στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ολυμπιακός: Alana Project στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (vid)

Το απόγευμα της Παρασκευής (25/6) στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παιδιά από τα σχολεία της πόλης, την Ακαδημία και τις Σχολές του Ολυμπιακού φώναξαν δυνατά πως επέστρεψαν στην κανονικότητά τους και στο αγαπημένο τους ποδόσφαιρο με όρους… αλάνας!

Το παιχνίδι δεν σταμάτησε για τρεις ώρες με τις ομάδες να εναλλάσσονται, να τρέχουν, να κερδίζουν, να χάνουν, μα πάνω απ’ όλα να το ευχαριστιούνται! Ο Λεόνε έβγαλε φωτογραφίες με μικρούς αλλά και με μεγάλους, ενώ τα παιδιά δεν τον άφησαν σε ησυχία!

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είχε τη χαρά να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τις Σχολές ποδοσφαίρου του συλλόγου, το «Alana Project». Μια πρωτότυπη και αισιόδοξη δράση που έδωσε την ευκαιρία επί έναν μήνα στα παιδιά να αθληθούν με το δημοφιλέστερο άθλημα στην πιο αγνή του μορφή: με παιχνίδι σε αλάνες και σε σχολικά προαύλια της πόλης μας, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς και να επανέλθουν όσο πιο ομαλά γίνεται στην κανονικότητα. Aξίζουν να ζουν όμορφες στιγμές τα παιδιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ολυμπιακό που για ακόμα μια φορά είναι δίπλα στους δημότες του Πειραιά και στη Δημοτική Αρχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης αθλητικής δράσης».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ. Θοδωρής Ελευθεριάδης τόνισε: «Θέλαμε να δώσουμε το σύνθημα για την επόμενη μέρα μετά τον εγκλεισμό και θεωρώ πως τα καταφέραμε. Με τη στήριξη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, του Δημάρχου κ. Μώραλη και του ΟΠΑΝ πραγματοποιήσαμε αυτή τη δράση για να δείξουμε προς τα έξω ότι τα παιδιά είναι πάντα παιδιά. Όταν μιλάμε για αλάνα δεν μπορούμε να μιλάμε και για project, το ένα αναιρεί το άλλο! Μιλάμε για ελεύθερο παιχνίδι με έμφαση στη φαντασία προκειμένου να χαλαρώσουν και τα παιδιά αλλά και οι γονείς».

Ο κ. Βασίλης Νάνος, διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού υπογράμμισε με τη σειρά του: «Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία για τα παιδιά του Πειραιά αλλά και όλα τα παιδιά. Περάσαμε δύσκολα τον τελευταίο χρόνο αλλά χαιρόμαστε που βλέπουμε τα παιδιά να επιστρέφουν σε μια μορφή κανονικότητας. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθάμε τα παιδιά να επιστρέφουν σε τέτοιες δραστηριότητες».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, κ. Ιωσήφ Βουράκης ανέφερε: «Μια πρωτοβουλία που έφτασε με τον εμβληματικότερο τρόπο στο τέλος της για φέτος, ολοκληρώθηκε χθες μπροστά στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την από κοινού πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πειραιά και των ακαδημιών του Oλυμπιακού.

Μέσα από το Alana Project και για έναν ολόκληρο μήνα όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν με τον πιο ρομαντικό τρόπο το ποδόσφαιρο από εκεί που ξεκίνησε, τις αλάνες, τις παρέες με φίλους.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού κ. Νάνο και κ. Ελευθεριάδη, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετοχών, αλλά και ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι αυτά που μας κάνουν να δίνουμε μία υπόσχεση, το Alana Project να επιστρέψει και του χρόνου στις αλάνες του Πειραιά».