Κοντά στην επιστροφή των εμβολιασμένων φιλάθλων στα γήπεδα. Το 30% ζητά η Σούπερ Λιγκ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε την επιστροφή των εμβολιασμένων φιλάθλων στα γήπεδα. 

Κοντά στην επιστροφή των εμβολιασμένων φιλάθλων στα γήπεδα. Το 30% ζητά η Σούπερ Λιγκ

Ακόμα ένα βήμα αθλητικής επανεκκίνησης. Μαζί με Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και σε συνεργασία με τη Σούπερ Λιγκ συστήθηκε ομάδα εργασίας, για άμεσο πλάνο, για οδηγό επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, αποκάλυψε ότι στις προτάσεις που έχει καταθέσει η SL είναι να μπουν στο γήπεδο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και «αυτή η πρόταση δεν πέφτει κάτω, την ακούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον».

«Εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μέσα στα γήπεδα μας» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι ειπώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της Λίγκας, το μίνιμουμ που τίθεται ως στόχος είναι στην αρχή η κάθε εγκατάσταση να λειτουργήσει στο 30% της χωρητικότητας της. Το πρωτόκολλο για τη λειτουργία υπάρχει από τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν και τότε είχε υπήρχαν σκέψεις για να ανοίξουν οι θύρες, αλλά η ξαφνική έκρηξη των κρουσμάτων άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Συνεπώς, το πλάνο έχει ανάγκη από επικαιροποίηση, βασισμένο στα τωρινά δεδομένα με τους εμβολιασμούς και δεν απαιτείται δουλειά από την αρχή.