ΕΚΠΑ: Δεύτερο Προσομοιωτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Top Eleven ΣΕΦΑΑ

Ένα πρωτοποριακό τουρνουά ποδοσφαίρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΚΠΑ: Δεύτερο Προσομοιωτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Top Eleven ΣΕΦΑΑ

Το «2ο Προσομοιωτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Top Eleven ΣΕΦΑΑ 2021», διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εν μέσω της πανδημίας και οι αγώνες του βρίσκονται ήδη εν εξελίξει. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι την 18η Απριλίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Το τουρνουά διεξάγεται ως εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων της ειδίκευσης «Αθλητική Διοίκηση» και σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ, αφενός μεν στους συμμετέχοντες να εντρυφήσουν και να μάθουν μέσα από την βιωματική εμπειρία σε εικονικό περιβάλλον να διαχειρίζονται αθλητικούς οργανισμούς, αφετέρου δε στους διοργανωτές να εξοικειωθούν με τη διοργάνωση αθλητικών τουρνουά εφαρμόζοντας τις αρχές της Οργάνωσης και Διοίκησης στον Αθλητισμό.

Την οργανωτική ευθύνη έχουν οι φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα «Αθλητικό Μάρκετινγκ» και «Οργάνωση Αγώνων» υπό την εποπτεία των διδασκόντων Δρ. Βασίλειου Μανασή και Δρ. Ιωάννη Θαμνόπουλου του συντονιστή της ειδίκευσης Καθηγητή Ιωάννη Αυθίνου.

Το Τουρνουά έφτασε τις 315 συμμετοχές φοιτητών οι οποίοι λειτουργούν ως διαχειριστές (γενικοί διευθυντές) ποδοσφαιρικών ομάδων στο διαδικτυακό σοβαρό αθλητικό παίγνιο «Top Eleven», και θα διεξαχθούν συνολικά 1533 αγώνες σε τέσσερις φάσεις (όμιλοι, γκρουπ, νοκ-ουτ, τελικοί).

Είναι πλέον γεγονός, πως το τουρνουά εδραιώνεται ως εκπαιδευτική διαδικασία στη ΣΕΦΑΑ, μιας και η δημοφιλία του στους φοιτητές αυξάνεται συνεχώς, το ποσοστό συμμετοχής είναι ήδη αυξημένο κατά 40% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Πληροφορίες, αποτελέσματα και νέα για τη διοργάνωση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα sportmanagement-sefaa.weebly.com, στη σελίδα facebook @Top11 Sefaa και στον λογαριασμό Instagram @top11.sefaa που δημιούργησαν και διαχειρίζονται οι φοιτητές του μαθήματος Αθλητικού Μάρκετινγκ.

Το τμήμα μάρκετινγκ της διοργάνωσης εξασφάλισε σημαντικά δώρα για τους νικητές και τους συμμετέχοντες με την πολύτιμη υποστήριξη και συνδρομή των χορηγών: την εταιρεία αθλητικών ειδών ADIDAS, την εταιρεία εμπορίας και παραγωγής καλλυντικών MISS SANDY ABEE και την εταιρεία ρούχων Lora Distributions S.A. Χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά είναι η αθλητική εφημερίδα ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ και η ενημερωτική αθλητική ιστοσελίδα fosonline.gr. Το τμήμα μάρκετινγκ της Οργανωτικής Ομάδας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς όχι μόνο για την αξιοσημείωτη υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους στη διοργάνωση αλλά κυρίως για τη δυνατότητα που έδωσε η συνεργασία για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Για το τέλος, οι διοργανωτές του τουρνουά επιφυλάσσουν μία διαδικτυακή τελετή λήξης, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνολική αποτίμηση της διοργάνωσης, η απονομή των επάθλων στους νικητές και η κλήρωση πλούσιων δώρων για τους συμμετέχοντες, πιστοποιώντας με τον τρόπο μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη της διοργάνωσης για τις επόμενες χρονιές.