ΕΠΟ: Συστήνει πενταμελή επιτροπή για συνάντηση με την UEFA με θέμα τον νέο αθλητικό νόμο

Στη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής προχωρά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους αξιωματούχους της UEFA με αντικείμενο διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου στις οποίες αντιτίθεται.

ΕΠΟ: Συστήνει πενταμελή επιτροπή για συνάντηση με την UEFA με θέμα τον νέο αθλητικό νόμο

Τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής που θα επιδιώξει συνάντηση με τους ιθύνοντες της UEFA αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/2).

Η επαφή τής εν λόγω επιτροπής με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα έχει ως αντικείμενο τον νέο αθλητικό νόμο του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Την επιτροπή θα αποτελέσουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος Νίκος Βακάλης, ο Α' αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου και τα μέλη της ΕΕ Τάκης Παπαχρήστος και Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Η ομοσπονδία έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της με κάποιες διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η προαναφερθείσα πενταμελής επιτροπή θα μεταβεί στη Νιόν της Ελβετίας, όπου έχει την έδρα της η UEFA.

Η ΕΠΟ αντιτίθεται βασικά στις διατάξεις του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αναφέρονται στους συλλόγους που δεν είναι εγγεγραμμένοι. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας, σε χρονιά εκλογών μάλιστα, ενώ αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο του αποκλεισμού τους από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Επιπλέον, η διοίκηση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ισχυρίζεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποφεύγει επιμελώς να συναντηθεί μαζί της.