Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-1: Τη νίκη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» την πρόκριση η «Ένωση» (Highlights)!

Η ΑΕΚ παρότι έχασε στη Ριζούπολη, με 2-1, από τον Απόλλωνα Σμύρνης, κατάφερε να προκριθεί στην 8αδα του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ 2-0

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-1: Τη νίκη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» την πρόκριση η «Ένωση» (Highlights)!

Η 8η ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε η ΑΕΚ, παρότι έχασε 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κι αυτό γιατί πριν από δύο εβδομάδες είχε κερδίσει 2-0 στην Καλογρέζα.

Με πειραματικά σχήματα κι οι δύο ομάδες (ο Χιμένεθ έδωσε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει βασικός ο νεαποκτηθείς Νταντσένκο ως δεξιός εξτρέμ...) προσέφεραν καλό θέαμα με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 16' με τον Ντάουντα (με διπλή προσπάθεια) φτάνοντας ένα γκολ πριν ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ωστόσο το λάθος του γκολκίπερ Γιαννακόπουλου που έδωσε στον Ολιβέιρα την ευκαιρία να κάνει το 1-1 (20') ουσιαστικά... τελείωσε το ματς αφού πλέον η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χρειαζόταν 3 γκολ για να προκριθεί.

Βρήκε μόλις ένα αλλά ήταν... γκολάρα η βολίδα του Τάσου Λαγού επτά λεπτά μετά.

Ξανάχασε στη Ριζούπολη μετά το 1989!

Κι αν δεν έφτασε για να δώσει στην ομάδα του Παράσχου την πρόκριση πέραν ενός τιμητικού αποκλεισμού τελείωσε το αήττητο που είχε η ΑΕΚ στο «Γ. Καμάρας» από το 1989 μ' οποιαδήποτε ιδιότητα (φιλοξενούμενη ή γηπεδούχος)!

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ 2-1

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Σκόρερ: 16’ Ντάουντα, 27’ Λαγός – 20’ Ολιβέιρα

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Λαγός, Χουχούμης, Μουνιέ – Σιμόες, Γκαρσία, Χνιντ

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος – Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κόλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63’ Φερνάντεθ) – Κιτοκό, Λαγκός (81’ Ρόδης) – Χουχούμη, Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος) – Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Ραντόνια, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Λόπες - Σιμόες, Σάκχοφ (63’ λ.τ. Γαλανόπουλος) – Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Αλμπάνης (89’ Μαχαίρας) - Ολιβέιρα (92' Ανσαριφάρντ)