Ολυμπιακός: Το Τορόντο νέο μέλος στο Δίκτυο Σχολών

Το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού επεκτείνεται όλο και περισσότερο με τους «ερυθρόλευκους» να δημιουργούν ακαδημία και στο Τορόντο

Ολυμπιακός: Το Τορόντο νέο μέλος στο Δίκτυο Σχολών

Η τρίτη σχολή του Ολυμπιακού στην Αμερική και η πρώτη στον Καναδά είναι γεγονός. Το «ερυθρόλευκο» Δίκτυο Σχολών επεκτείνεται όλο και περισσότερο καλύπτοντας ακόμα μία γωνιά της υφηλίου, η οποία φυσικά βρίθει ελληνικού στοιχείου.

Το Τορόντο φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό της ελληνικής ομογένειας που βρίσκεται στον Καναδά (περίπου 100.000 κόσμο) και η νέα σχολή του Ολυμπιακού βρίσκει πρόσφορο έδαφος προκειμένου να γίνει κομιστής των ιδεωδών που διέπουν τον πειραϊκό σύλλογο, φιλοδοξώντας να εντάξει παιδιά Ελλήνων ομογενών αλλά και Καναδών πολιτών. Μετά το Σικάγο και την Ουάσινγκτον, το Τορόντο γίνεται το τρίτο σημείο αναφοράς των Σχολών του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στον αμερικανικό βορρά.

Ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών, Βασίλης Νάνος αναφέρει σχετικά: «Η δυναμική του Ολυμπιακού έχει ξεπεράσει τα σύνορα της ελληνικής επικράτειας. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας μας στο Ντουμπάι, επισημοποιούμε σήμερα την έναρξη μιας συνεργασίας η οποία είχε ήδη ξεκινήσει το 2019 με τη φιλοξενία της ακαδημίας του Τορόντο στον Πειραιά. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναπτύξαμε το πλάνο της συνεργασίας μας και πλέον περνάμε στην υλοποίηση.
Το δίκτυο του Θρύλου εξαπλώνεται και αναπτύσσεται στο εξωτερικό με σπουδαίες συνεργασίες και όραμα».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Ακαδημίας Αντώνης Πίκουλας υπογράμμισε: «Η παρουσία του Τορόντο στο δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού πέρα από μία κίνηση ουσίας που θα δώσει νέα ώθηση στην αθλητική δραστηριότητα της πόλης είναι και κίνηση πολιτιστική, ύψιστης συμβολικής σημασίας. Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι στο πλευρό του ελληνικού πυρήνα της ομογένειας στον Καναδά, δίνοντας όραμα στα ελληνόπουλα (και όχι μόνο) της πόλης και των γύρων περιοχών μαζί με την ευκαιρία να γίνουν μέλη της μεγάλης «ερυθρόλευκης» αγκαλιάς. Και γιατί όχι, να φορέσουν μελλοντικά την τιμημένη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος. Είμαστε υπερήφανοι για τη νέα μας συνεργασία! Καλώς ήρθατε!».

Ο Διευθυντής της Σχολής του Τορόντο, Απόστολος Γριμπίλας επισημαίνει με τη σειρά του: «Το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και η τέταρτη μεγαλύτερη στην Αμερική. Πρόκειται για την πιο πολυπολιτισμική πόλη του κόσμου με περισσότερες από 230 εθνικότητες και 180 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ελληνική κοινότητα και μεγάλο αριθμό υποστηρικτών του Ολυμπιακού μας! Η Σχολή του Ολυμπιακού στην πόλη μας ήταν στόχος που υπήρχε και προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και πλέον είμαστε πολύ περήφανοι που αποτελούμε μέρος της διεθνούς οικογένειας του Θρύλου. Είμαστε τέλος πολύ χαρούμενοι που η ένταξή μας αυτή, ενισχύει ακόμα περισσότερο το διεθνές προφίλ του Ολυμπιακού ως ενός εκ των μεγαλυτέρων συλλόγων παγκοσμίως!

Οι στόχοι μας είναι τρεις:

– Να δημιουργήσουμε την πιο επιτυχημένη ακαδημία ποδοσφαίρου στο Τορόντο
– Να διαδώσουμε το όνομα του Ολυμπιακού ακόμα περισσότερο στον Καναδά
– Να προετοιμάσουμε την επόμενη γενιά ταλέντων του Καναδά για να μπορέσουν μια μέρα να αγωνιστούν στο Καραϊσκάκη!».