Γραμμένος: Η ΕΠΟ θα τοποθετηθεί για την ολιστική μελέτη των UEFA και FIFA

Ο Προέδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, επιφυλάχθηκε ν' απαντήσει για την ολιστική μελέτη των UEFA και FIFA ενώ ανακοίνωσε ότι το Κύπελλο Ελλάδος της φετινής σεζόν θα προβάλλεται στην Cosmote TV

Γραμμένος: Η ΕΠΟ θα τοποθετηθεί για την ολιστική μελέτη των UEFA και FIFA

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί, σε πρώτη φάση, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Bαγγέλης Γραμμένος, αναφορικά με την ολιστική μελέτη για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, την οποία κατάρτισαν οι FIFA και UEFA, κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η οποία διεξήχθη παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ολιστική Μελέτη FIFA/UEFA: Τι αλλαγές προβλέπει για την ΕΠΟ, προειδοποιήσεις για στημένα και βία

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. αναφορικά με την μελέτη για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο την οποία κατάρτισαν οι FIFA/ UEFA, και εκπρόσωποί τους θα παρουσιάσουν σήμερα σε ειδική τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε ότι «επόμενο βήμα είναι το Ποδόσφαιρο να συζητήσει το περιεχόμενο της μελέτης και να καταλήξει στις θέσεις του».

Το Κύπελλο στην Cosmote

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου να παραχωρηθούν στην Cosmote.

Συν τοις άλλοις αποφασίστηκε να ζητηθεί η έναρξη της αγωνιστικής δράσης των δύο κατηγοριών κάτω από την Σούπερ Λίγκα

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε:

- Να οργανωθεί άμεσα συνάντηση μεταξύ των ΕΠΟ, Super League 1 και Super League 2/Football League προκειμένου να οριστικοποιηθούν θέματα αγωνιστικού προγράμματος, αλλά και να ζητηθεί από την Πολιτεία συνάντηση, προκειμένου να επιτευχθεί έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.

- Να αποδεχθεί την προσφορά της Cosmote για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.