Δάρας: Να δοθεί νομική και οικονομική βοήθεια στα σωματεία της ΕΠΣΑ

Ο παράγοντας του Χαλκηδονικού, Γιάννης Δάρας, απευθύνει έκκληση στην ΕΠΣΑ για νομική και οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορέσουν τα σωματεία  να εγγραφούν στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Δάρας: Να δοθεί νομική και οικονομική βοήθεια στα σωματεία της ΕΠΣΑ

Ο παράγοντας του Χαλκηδονικού, Γιάννης Δάρας, απευθύνει έκκληση στην ΕΠΣΑ για νομική και οικονομική βοήθεια, ώστε τα σωματεία να καταφέρουν να εγγραφούν στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Για το θέμα, αυτό, ο Δάρας επεσήμανε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, έχουν εγγραφεί οριστικά στο Μητρώο της ΓΓΑ μόνο 8 σωματεία της ΕΠΣΑ από τα 155! Και άλλα 29 έχουν υποβάλλει αίτηση, η οποία έχει ελεγχθεί, που σημαίνει πως διαθέτουν αθλητική αναγνώριση αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα. Σύνολο λοιπόν, 37 από τα 155 σωματεία στην καλύτερη περίπτωση αυτή την στιγμή. Με τα υπόλοιπα τι θα γίνει; Αφού λοιπόν η ΕΠΣΑ κόπτεται για το συμφέρον των μελών-σωματείων της, όπως διατείνεται, δεν θα έπρεπε εδώ και καιρό να παράσχει δωρεάν νομική βοήθεια σε όλα τα μέλη της για να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες; Την καλώ να το πράξει εδώ και τώρα!

Επιπλέον να ενισχύσει άμεσα με το ποσό των 1.000 ευρώ το κάθε σωματείο της Αθήνας για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της καταγραφής στη ΓΓΑ εν μέσω πανδημίας. Για δικηγορικά και λογιστικά έξοδα. Αφού δεν κατάφερε η ΕΠΣΑ να δώσει ούτε ένα θερμόμετρο στα σωματεία, όπως έκαναν άλλες Ενώσεις, ας συνδράμει έστω και αργά. Αν δεν το κάνει τώρα, πότε θα το κάνει; Σύμφωνα με τον ισολογισμό της έχει αρκετά ταμειακά αποθέματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διαφορετικά θα αντικρίσουμε το θέαμα στην επόμενη γενική συνέλευση να παρίστανται ελάχιστα σωματεία που θα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο.

Και για να γίνει αυτό, καλώ την διοίκηση της ΕΠΣΑ να λειτουργήσει άμεσα τα γραφεία της όπως συμβαίνει και με τις άλλες Ενώσεις. Γιατί έκλεισαν τα γραφεία της ΕΠΣΑ; Είναι λιανεμπόριο ή κλάδος εστίασης; Επίσης να δώσει έκτακτο βοήθημα στους υπαλλήλους της ύψους 1.000 ευρώ για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της εποχής. Οι υπάλληλοι είναι συνεργάτες των σωματείων.

Τέλος, επειδή ακούγονται πολλά ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, όπου μας ενδιαφέρουν μόνο θεσμικά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού ο πρόεδρος της πιο μεγάλης Ένωσης στην Ελλάδα, της ΕΠΣΑ, απέτυχε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος, καλό θα ήταν το Δ.Σ. της ΕΠΣΑ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αυτοσεβασμό στον εαυτό του και να προτείνει με απόφαση του μέλη του Δ.Σ. ή πραγματικούς παράγοντες αθηναϊκών σωματείων για την ΕΠΟ. Και να μην ακολουθήσει πρακτικές του παρελθόντος, προτείνοντας άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το αθηναϊκό ποδόσφαιρο».