«Κώστα, θα παίξεις» - ο Υφαντής θυμάται δακρυσμένος τον Πολυχρονίου

Mια ιστορία από τα παλιά θυμήθηκε ο Ηλίας Υφαντής για τον Κώστα Πολυχρονίου και την αφηγήθηκε στο ΦΩΣ και τον Θανάση Τζιμούρτο. 

«Κώστα, θα παίξεις» - ο Υφαντής θυμάται δακρυσμένος τον Πολυχρονίου

Ξέσπασε ο γλυκύτατος και ευαίσθητος Ηλίας Υφαντής. Κλαίγοντας μας μιλούσε στο τηλέφωνο ο θρυλικός αρχισκόρερ και μεγάλος φίλος του εκλιπόντος, Κώστα Πολυχρονίου, καθώς ξετύλιγε το κουβάρι των αναμνήσεών του:

«Τι έγινε; Ω Παναγία μου και Χριστέ μου! Μαζί ξεκινήσαμε. Τον αγαπούσα τον αγαπάω. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ! Ίδια ηλικία έχουμε ίδια βήματα κάναμε. Συνδεθήκαμε με στενή φιλία. Ήταν σαν αδερφός μου.

Πήγα πέντε μήνες νωρίτερα στον Ολυμπιακό. Έτυχε να παίξω λίγο νωρίτερα στην πρώτη ομάδα. Εκείνος στεναχωριόταν. Του έλεγα, ‘Κώστα μου να είσαι σίγουρος ότι θα παίξεις, μην ανησυχείς. Και στην Εθνική θα φτάσεις. Έτσι και έγινε. Όταν με φώναξε ο Γιάννης ο Χέλμης για να με βάλει μέσα του είπα να πάρουμε μαζί μας και τον Κώστα.

Όταν σταμάτησε ο Ρωσσίδης ο Δαρίβας και ο Μπέμπης, αρχηγός έγινα εγώ. Μου έκοψαν τη μπάλα τα 8 κατάγματα. Με ρώτησαν ποιον θεωρώ ικανό για να φορέσει το περιβραχιόνιο. Και είπα ο Πολυχρονίου και κανείς άλλος».