Τι είπε ο ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης για το θέμα της αναδιάρθρωσης

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης μίλησε για το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Τι είπε ο ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης για το θέμα της αναδιάρθρωσης

Στο ραδιόφωνο ΒΟΛΟΣ 98.6 FM μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης.

Τόνισε πως η αναδιάρθρωση στην Super League 2 και στη Football League, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει και θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Διαιτητικού δικαστηρίου αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Για το σενάριο κατά το οποίο απορριφθούν οι προσφυγές των Χανιών, της Καλαμαριάς και της Κέρκυρας από το Διαιτητικό δικαστήριο, ο κ. Λασκαράκης ανέφερε τα εξής:

«Αν απορριφθούν οι προσφυγές των Χανίων, του Απόλλωνα Πόντου και της Κέρκυρας τότε αυτομάτως τίθεται σε ισχύ η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για μία Σούπερ Λιγκ 2 των 18 ομάδων και μία Φούτμπολ Λιγκ των 16 ομάδων. Εκτός κι αν αποφασίσουν διαφορετικά ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση που με μία νομοθετική ρύθμιση καταργήσουν τη μία από τις δύο κατηγορίες και πάμε στη λύση των δύο ομίλων.

Από ‘κει και πέρα θα πρέπει ο συνεταιρισμός της SL2 και FL να συνεδριάσει ώστε να συντάξει τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων καθώς και τις ημερομηνίες έναρξης».

Για το αν υπάρχει ο χρόνος για να γίνει κατάργηση της μίας εκ των δύο κατηγοριών και να αρχίσουν τα πρωταθλήματα σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ο κ. Λασκαράκης εξέφρασε την άποψη πώς ακόμη και τώρα μπορεί να γίνει:

«Αν ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση προχωρήσουν άμεσα σε μία νομοθετική ρύθμιση, από ‘κει και πέρα είναι θέμα του συνεταιρισμού για τις περεταίρω διαδικασίες ώστε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα»

Πιθανότητες σε όλα τα σενάρια αναδιάρθρωσης ακόμη και σ’ αυτό που η Σούπερ Λιγκ 2 θα γίνει με 12 ομάδες, δίνει ο κ. Λασκαράκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Όλα τα σενάριο είναι πιθανά. Κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμη και το σενάριο να μείνουν 12 οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 έχει πιθανότητες. Αν το Διαιτητικό κάνει δεκτή την προσφυγή των Χανίων, που κατά την εκτίμησή μου δεν θα την κάνει, τότε ανάλογα το σκεπτικό της απόφασης μπορεί να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων».