Επίσημο: Με γραμμή οφσάιντ στην Super League και Κύπελλο

Oι αγώνες της Super League θα διεξάγονται με την γραμμή οφσάιντ, αλλά και από τη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου και μετά.

Επίσημο: Με γραμμή οφσάιντ στην Super League και Κύπελλο

Oι αγώνες της Super League θα διεξάγονται με την γραμμή οφσάιντ, αλλά και από τη φάση των προημιτελικών του κυπέλλου και μετά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης που είναι υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης ανακοίνωσε την αύξηση του προϋπολογισμού για το VAR στα 12 εκατ. ευρώ με την ένταξη της γραμμής οφσάιντ.

Η γραμμή το οφσάιντ θα υπάρχει σε όλους τους αγώνες τις Super League αλλά και στα 2 μπαράζ της παραμονής. Ενώ θα υπάρξει και στην διοργάνωση του κυπέλλου από τα προημιτελικά και μετά. Η γραμμή του VAR θα χρησιμοποιείται σε 15 αγώνες επιπλέον αλλά και σε 13 για το κύπελλο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

1. Η εισαγωγή της γραμμής offside και την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον κεντρικό σύστημα λειτουργίας VAR,

2. Η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου, με σκοπό την απένταξη των Υποέργων 3 και 4 αντίστοιχα, και τη μεταφορά ποσών στο Υποέργο 1 από τα αδιάθετα κονδύλια του έργου ύψους 1.360.740.70€, την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης (ποσό 478.237€) για την κάλυψη της βασικής υπηρεσίας VAR για περίπου 77 αγώνες και την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.209.872,30€, ώστε να εισαχθεί η γραμμή offside και να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων ανά έτος,

3. Η τροποποίηση της σύμβασης του Υποέργου 1, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της στο ποσό των 12.791.472,30 (αντί του ποσού των 10.220.859,30€), για την εισαγωγή της γραμμής offside καθώς και την αύξηση του φυσικού της αντικειμένου (επιπλέον αγώνες),

4. Η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, ώστε να αυξηθούν οι αγώνες σε 349 για 1ο έτος, 275 ανά έτος για τα επόμενα 4 έτη (2ο -5ο ) και επομένως 1.449 συνολικά, και να προσφερθεί η ολοκληρωμένη υπηρεσία VAR στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, τους αγώνες μπαράζ μεταξύ της ομάδας που θα τερματίσει στη 13η θέση του Πρωταθλήματος Super League 1 και της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αλλά και τους αγώνες για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και τους αγώνες για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γηπέδων των FIFA και IFAB.