Πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο στον Καναδά πρώην πρόεδρος του Ηρακλή

Σε σκάνδαλο στα οποία εμπλέκονται κρατικά ιδρύματα του Καναδά φέρεται να είναι πρωταγωνιστής ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης.

Πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο στον Καναδά πρώην πρόεδρος του Ηρακλή

Σύμφωνα με την «The Globe and Mail» ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής κατηγορείται ότι για πάνω από δύο δεκαετίες «χειραγωγούσε» τέσσερα δημόσια ιδρύματα:

«Το όνομά του είναι Σπύρος. Είναι ένας ακούραστος αγωνιστής για τους φτωχούς, αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους φίλους του. Μια έρευνα της Globe αποκαλύπτει την επιρροή δεκαετιών ενός ανθρώπου μέσα από τα δημόσια ιδρύματα του Οντάριο.

Πάνω από δύο δεκαετίες, τέσσερα δημόσια ιδρύματα στο Οντάριο έχουν χειραγωγηθεί από εξωτερικές δυνάμεις με αποτέλεσμα μια σειρά από ταραχώδη γεγονότα.

Πρώτον, το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου ενός νοσοκομείου του Τορόντο έχει εκλεχθεί εκτός γραφείου σε ένα μόνο βράδυ.

Δεύτερον, μια εταιρεία που ανήκει στη μαφία απολαμβάνει μια κερδοφόρα σύμβαση από την πόλη του Τορόντο.

Τρίτον, ένας υπουργός του υπουργικού συμβουλίου εκφοβίζει έναν δήμαρχο για μια προτεινόμενη στεγαστική ανάπτυξη.

Και τέταρτον, ένας ιδιώτης λαμβάνει 4 εκατομμύρια δολάρια σε ανεξήγητες αμοιβές, αφού το μεγαλύτερο σχολικό συμβούλιο του Καναδά υπογράφει τεράστιο συμβόλαιο. Αυτά τα φαινομενικά άσχετα γεγονότα περιλάμβαναν εκλεγμένους αξιωματούχους σε πολλά επίπεδα διακυβέρνησης όμως όλα αυτά έχουν έναν ισχυρό κοινό παρονομαστή. Το όνομά του είναι Σπύρος Παπαθανασάκης.

Σε όλη τη διαδρομή έχει συγκεντρώσει συνεργάτες που επέτρεψαν την επιρροή του, ωφελήθηκαν από αυτό, ή και τα δύο».