Μπαράζ Γ' Εθνικής: Όταν τελειώνει η λογική...

Πώς οι υπερβάσεις του Εθνικού και του Αστέρα Αμαλιάδας κατέστησαν την τελευταία αγωνιστική της Κυριακής (27/5, 17.00) την πλέον κρίσιμη της σεζόν και για τους τέσσερις μονομάχους στον 2ο όμιλο των πλέι οφ ανόδου!

Μπαράζ Γ' Εθνικής: Όταν τελειώνει η λογική...

Μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές ο Ηρακλής και ο ΝΠΣ Βόλος είχαν ήδη προβιβαστεί και μαθηματικά στην παραπάνω κατηγορία, καθιστώντας τυπική διαδικασία τη συνέχεια στον 1ο όμιλο των πλέι οφ της Γ' Εθνικής, πόσω μάλλον την κυριακάτικη (27/5) τελευταία αγωνιστική. Την ίδια ώρα, και στον 2ο όμιλο τα πράγματα είχαν λίγο έως πολύ ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον στο σημαντικό τους κομμάτι: Σε ό,τι είχε να κάνει με τις δύο πρώτες θέσεις που χαρίζουν την άνοδο στη Β' Εθνική.

Ο Αήττητος Σπάτων ήταν πρώτος και καλύτερος με 8 βαθμούς, ακολουθούσε ο Ηρόδοτος με 4 και οι Αστέρας Αμαλιάδας, Εθνικός με 3 έκαστος. Την 5η αγωνιστική η ομάδα των Σπάτων υποδεχόταν την (βάσει εικόνας και αποτελεσμάτων) πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου, τον Αστέρα, ενώ ο Ηρόδοτος φιλοξενούσε στην Κρήτη τον Εθνικό, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν... αγκομαχούσε για να πάρει αποτελέσματα μακριά από το Λεκανοπέδιο.

Αν συνεκτιμηθούν και οι 3 βαθμοί τους οποίους -λογικά- θα πάρει ο Ηρόδοτος από το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής που είχε διακοπεί στην Αμαλιάδα (η απόφαση εκτός απροόπτου θα παρθεί από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ την προσεχή Τρίτη, 29/5), η 5η μέρα των αγώνων φαινόταν "κομμένη και ραμμένη" στα μέτρα των δύο προπορευόμενων στη βαθμολογία. Ή τουλάχιστον... έτσι νομίζαμε!

Εθνικός & Αστέρας: Με σύνθημα την υπέρβαση!

Διότι κάπου εκεί τα προγνωστικά έκαναν... περίπατο και η λογική έδωσε τη θέση της στο απρόβλεπτο, στοιχείο που άλλωστε χαρίζει στο ποδόσφαιρο τη σπάνια ομορφιά του. Ο Εθνικός και ο Αστέρας Αμαλιάδας βάλθηκαν να αποδείξουν ότι κάποιες φορές η προϊστορία και τα στατιστικά δεν έχουν, δα, και τόση σημασία. Εξάλλου "μπάλα παίζουν οι ομάδες", όπως αρέσκονται να λένε συχνά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Και το απέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την προηγούμενη Κυριακή (20/5), πραγματοποιώντας αμφότεροι την υπέρβαση της σεζόν και μετατρέποντας έτσι την 5η αγωνιστική στην... αποθέωση των αουτσάιντερ! Τόσο η ομάδα της Ηλείας όσο και οι Πειραιώτες υποχρέωσαν τους -μέχρι τότε αήττητους στα "σπίτια" τους σε ΟΛΗ τη σεζόν ΚΑΙ στα πλέι οφ- αντιπάλους τους σε εντός έδρας ήττες, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον όμιλο και ξαναμπαίνοντας "με το σπαθί τους" στο κόλπο της ανόδου.

Κατά... διαβολική σύμπτωση μάλιστα (θαρρείς και το έκαναν... επίτηδες), ο Εθνικός και ο Αστέρας κέρδισαν σε Νέα Αλικαρνασσό και Σπάτα αντίστοιχα με το ίδιο σκορ (1-2), ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, το έπραξαν και με ανατροπή, καθώς αμφότεροι αρχικά είχαν δεχθεί πρώτοι γκολ από τους αντιπάλους τους! Η συνέχεια επί... τάπητος την Κυριακή (27/5, 17.00), με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...

1ος ΟΜΙΛΟΣ - Πρόγραμμα & Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

27/5, 17.00: Τηλυκράτης-ΝΠΣ Βόλος, Απόλλων Παραλιμνίου-Ηρακλής.

1. Ηρακλής 13 (9-3)
2. ΝΠΣ Βόλος 10 (6-4)
3. Τηλυκράτης 4 (2-6)
4. Απόλλων Π. 1 (0-4)

** Οι δύο πρώτες ομάδες προβιβάζονται στη Β’ Εθνική.

2ος ΟΜΙΛΟΣ - Πρόγραμμα & Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

27/5, 17.00: Ηρόδοτος-Αήττητος Σπάτων, Εθνικός-Αστέρας Αμαλιάδας.

1. Αήττητος Σπ. 8 (6-5)
2. Αστέρας Αμ.* 6 (6-8)
3. Εθνικός 6 (5-5)
4. Ηρόδοτος* 4 (5-4)

* Ηρόδοτος και Αστέρας Αμαλιάδας έχουν από ένα ματς λιγότερο.
** Οι δύο πρώτες ομάδες προβιβάζονται στη Β’ Εθνική.