Super League - 60 χρόνια Α' Εθνική: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μπήκε αλλαγή σε αγώνα

Μέσω του αφιερώματος της Super Leauge μας παρουσιάζει τον Φραντζέσκο Μπαλαρίνη που ήταν ο πρώτος αναπληρωματικός που μπήκε αλλαγή

Super League - 60 χρόνια Α' Εθνική: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μπήκε αλλαγή σε αγώνα

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», παρουσιάζουμε τον πρώτο ποδοσφαιριστή, που μπήκε ως αλλαγή σε αγώνα, όταν αυτές καθιερώθηκαν.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail social@slgr.gr.

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΗΣ: Ο πρώτος αναπληρωματικός που μπήκε!

Το καλοκαίρι του 1968 η ΦΙΦΑ έχει αποφασίσει ότι στους αγώνες μπορούν να γίνονται δύο αλλαγές, οπότε όταν ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα ο κόσμος από την εξέδρα βλέπει δίπλα στον προπονητή να κάθονται και ποδοσφαιριστές.

Οι αγώνες έχουν ξεκινήσει στις τέσσερις και τέταρτο, είναι περίπου τέσσερις και μισή, όταν έρχεται η ώρα.

Ο πρώτος παίκτης που παίρνει εντολή να σηκωθεί από τον πάγκο για να μπει αλλαγή είναι ο Φρατζέσκος Μπαλαρίνης του Αιγάλεω. Στο μικρό αθηναϊκό ντέρμπι ο Απόλλων έχει προηγηθεί από το 3’ με τον Φράγκου και στο 15’ ο Σούλης το παίρνει απόφαση.

Αποσύρει το Σωτήρη Γκιόκεζα, που είχε ευθύνη για το γκολ, και βάζει τον Μπαλαρίνη. Είναι η πρώτη αλλαγή στην ιστορία του πρωταθλήματος και μάλιστα τακτικής και όχι αναγκαστική!

Μέχρι τότε οι τραυματισμοί άφηναν την ομάδα με παίκτη λιγότερο, ή αν ο χτυπημένος μπορούσε να σταθεί, έμενε μέσα στο γήπεδο ωσεί παρών!

Πηγή: slgr.gr