Ο Διαμαντάκος εκτέλεσε το Αμβούργο στη νίκη 2-0 της Σανκτ Πάουλι (vid)

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος εκτελεί το Αμβούργο και δίνει προβάδισμα 1-0 στην Σανκτ Πάουλι.

H Σανκτ Πάουλι υποδέχεται το Αμβούργο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης του Αμβούργου και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα προηγείται 1-0.

Το πρώτο γκολ της Ζανκτ Πάουλι σημείωσε ο Δημήτρης Διαμαντάκος στο 18' ενώ το δεύτερο ήταν αυτογκόλ του αμυντικού Φαν Ντρόγκελεν στο 62΄, στην ιστορική νίκη της Σανκτ Πάουλι επί του Αμβούργου, στο ντέρμπι της γερμανικής πόλης, για την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για το Αμβούργο από την συμπολίτισσα της εδώ και 59 χρόνια.

«Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λίγα πράγματα, δεν παίξαμε με το πνεύμα του ντέρμπι και αξίζαμε να χάσουμε», δήλωσε ο αρχηγός του Αμβούργου, Άαρον Χουντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

«Είναι συγκλονιστικό, οι άνθρωποι γιορτάζουν, ομάδα και παίκτες το αξίζουν, κερδίσαμε τρεις βαθμούς σε ένα ντέρμπι, είμαστε στον σωστό δρόμο στο πρωτάθλημα», είπε ο Τζος Λοτυχουκάι, προπονητής της Ζανκτ Πάουλι, που είχε να νικήσει αυτό το ντέρμπι από το 1960!

Το Αμβούργο παραμένει δεύτερο στη βαθμολογία μετά από έξι αγωνιστικές, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Στουτγκάρδη (14 έναντι 13), ενώ η Σανκτ Πάουλι ανέβηκε 10η με οκτώ βαθμούς.