Κούμαν: «Ο Λαπόρτα μου έλεγε ότι δεν θα φέρει τον Τσάβι στην Μπαρτσελόνα γιατί είναι άπειρος»

Ο Ρόναλντ Κούμαν στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποπομπή του από την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Οκτώβρη βάλλει κατά του προέδρου των «μπλαουγκράνα» Ζοάν Λαπόρτα κατηγορώντας τον ότι δεν τον ήθελε εξαρχής, γιατί προσελήφθη από την προηγούμενη διοίκηση

Την σιωπή του σχετικά με το «διαζύγιο» του με την Μπαρτσελόνα έλυσε ο Ρόναλντ Κούμαν και ...στόλισε τον πρόεδρο του Καταλανικού συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα.

Όχι μόνο υποστηρίζει ότι εξαρχής τον έβλεπε με ...μισό μάτι, καθότι είχε προσληθεί από την προηγούμενη διοίκηση (Μπαρτομέου) αλλά αποκάλυψε ότι του είχε διαψεύσει, επανειλλημένα, ότι θα έφερνε ως αντικαταστάτη του τον Τσάβι χαρακτηρίζοντας τον ως «άπειρο»!

Το τι συνέβη είναι γνωστό...

Για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του (στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη) από τους «μπλαουγκράνα» ο 58χρονος Ολλανδός τεχνικός και παλαίμαχος τους, μίλησε στην εφημερίδα της πατρίδας του «Algemeen Dagblad».

«Δεν έγινε το κλικ μετά τις εκλογές. Έλειπε η απαραίτητη υποστήριξη από πάνω. Το σημαντικό δεν ήταν τα χρήματα για μένα. Ήθελα πολύ να να πετύχω ως προπονητής στην Μπαρτσελόνα, να κάνω ό,τι μπορούσα, αλλά κατάλαβα ότι ο Λαπόρτα ήθελε να με ξεφορτωθεί».

Όσο για τον διάδοχο του;

«Μού είπε χίλιες φορές (ο Λαπόρτα) ότι ο Τσάβι δεν θα είναι προπονητής, γιατί του έλειπε η εμπειρία».

Σχετικά με το αν θα ξαναπήγαινε στη Βαρκελώνη, έστω ως θεατής της Μπάρτσα, απάντησε αρνητικά...

«Δεν θα με δείτε στο Καμπ Νου, δεν μπορώ να το κάνω ακόμα. Με αυτόν τον πρόεδρο δεν μπορώ να προσποιούμαι ότι δεν έγινε τίποτα. Δεν μου έδωσαν τον χρόνο που έδωσαν στον νέο προπονητή, τον Τσάβι. Είναι ακόμα στενάχωρο για μένα. Δούλευα με πολλούς τραυματισμούς. Τώρα ο Πέδρι είναι ξανά σε φόρμα και ο Ντεμπελέ».

«Πως δεν υπήρχαν λεφτά για τον Μέσι κι αποκτήθηκε παίκτης με 55 εκατ. ευρώ λίγους μήνες μετά;»

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, καθώς δήλωσε πως είναι οξύμωρο από τη μία ο σύλλογος να αφήνει τον Αργεντινό σταρ να φύγει λόγω οικονομικών δυσκολιών και από την άλλη απέκτησε τον Φεράν Τόρες, ξοδεύοντας 55 εκατ. ευρώ.

«Μετά από επιμονή της διοίκησης συμφώνησα με την αποχώρηση κάποιων παικτών για να βάλω σε τάξη τα οικονομικά. Αλλά όταν βλέπεις ότι φέρνουν κάποιον για 55 εκατομμύρια ευρώ λίγο αφότου άφησαν τον Λιονέλ να φύγει... τότε αναρωτιέσαι μήπως συνέβαινε κάτι άλλο. Γιατί έπρεπε να φύγει ο Μέσι;

Κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο και υπομονή από το διοικητικό συμβούλιο. Θα ήθελα κι εγώ αυτές τις μεταγραφές. Αλλά είμαι χαρούμενος για τον σύλλογο, αφού τα πράγματα πάνε καλύτερα τώρα, και για τους παίκτες».