Κουρτουά: Πάει για το τρίτο βραβείο της καριέρας του ο Βέλγος πορτιέρο

Μια εξαιρετική σεζόν διανύει  φέτος ο Τιμπό Κουρτουά και βρίσκεται πολύ κοντά στο βραβευτεί με το τρίτο του <<Θαμόρα>> και παράλληλα να είναι ο πρώτος τερματοφύλακας της Ρέαλ μετά από 10 χρόνια που το κατακτά

Κουρτουά: Πάει για το τρίτο βραβείο  της καριέρας του ο Βέλγος πορτιέρο

Ο Βέλγος πάλεψε ενάντια στα κακώς κείμενα που πολλάκις γράφτηκαν για αυτόν και με μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του οδεύει προς άλλη μια διάκριση . Ο Τιμπό Κουρτουά φρόντισε να αποβάλει και να αφήσει πίσω του την αρνητική κριτική που εκλάμβανε από πολύ κόσμο λόγο της ασταθής χρονιάς του πέρυσι με ορισμένες κακές εμφανίσεις. Φέτος όχι απλά έφτασε την παλιά του απόδοση αλλά θα λέγαμε πως την προσπέρασε κιόλας και μπήκε για τα καλά στα φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου<<Θαμόρα>>.

Μιλώντας με νούμερα ο Βέλγος σταρ είχε γκολ παθητικό ανά παιχνίδι 0.6 και αποκρούσεις ανά παιχνίδι 2.2(78%),παράλληλα είχε 15 φορές την εστία του ανέπαφη. Αν καταφέρει να κατακτήσει το βραβείο θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας μετά τον Ικερ Κασίγιας το 2008 που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο για την Βασίλισσα.