Παρελθόν ο Θελάδες από Βαλένθια, με Βόρο ως το φινάλε της σεζόν

Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην Βαλένθια, με τον Άλμπερτ Θελάδες να βλέπει την πόρτα της εξόδου και τον «στρατιώτη» των «νυχτερίδων» Βόρο Γκονζάλεθ να τον αντικαθιστά, ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Παρελθόν ο Θελάδες από Βαλένθια, με Βόρο ως το φινάλε της σεζόν

Οι πληροφορίες από την Ισπανία ήθελαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προαλείφεται για προπονητής της Βαλένθια την επόμενη σεζόν επιστρέφοντας μετά την σεζόν 2012-13, αλλά φαίνεται πως η... συμβίωση για τις «νυχτερίδες» με τον Άλμπερτ Θελάδες ως τότε δεν ήταν εφικτή κι η δοίκηση της ισπανικής ομάδας προχώρησε σ' αντικατάσταση του...

Η Βαλένθια ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον 45χρονο τεχνικό, που στην ομάδα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής, ενώ γνωστοποίησε ότι προχωρά με τον («στρατιώτη» της σε τέτοιες περιπτώσεις υπηρεσιακών τεχνικό) Βόρο Γκονθάλεθ, έως το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

O 56χρονος (παλαίμαχος της Βαλένθια) είναι η 7η φορά που αναλάμβάνει παρόμοια καθήκοντα.

Είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση του Κούμαν το 2008, του Πελεγκρίνο του 2012, καθοδήγησε την ισπανική ομάδα σε δύο αγώνες το 2015-2016 όταν έφυγε ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ενώ επιστρατεύτηκε να κοουτσάρει ξανά μετά την παραίτηση του Πραντέλι.

Η απομάκρυνση του Θελάδες σχετίζεται με τα αποτελέσματα της ομάδας μετά τη διακοπή (τρεις ήττες, μία ισοπαλία και μόλις μία νίκη) που όχι μόνο την απομάκρυναν από τις θέσεις του Champions League αλλά θέτουν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Η Βαλένθια μετά από 32 αγωνιστικές (έξι πριν την λήξη του πρωταθλήματος) βρίσκεται στην 8η θέση, με απολογισμό 12 νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 ήττες, ούσα στο -5 από τις θέσεις του Europa League και το -8 από του «σεντονιού»