Επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και στην Γκρόνινγκεν ο 36χρονος Ρόμπεν (vid)

Ο 36χρονος Άριεν Ρόμπεν ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο και να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στην Γκρόνινγκεν, που είχε ξεκινήσει και την καριέρα του.

Επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και στην Γκρόνινγκεν ο 36χρονος Ρόμπεν (vid)

Δεν άντεξε και πολύ ο Άριεν Ρόμπεν μακριά από το ποδόσφαιρο. Μόλις έναν χρόνο μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μπάγερν Μονάχου και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο 36χρονος Ολλανδός είναι πλέον έτοιμος να ξαναφορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Με ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ολλανδός αποκάλυψε την επιθυμία του να γυρίσει στην Γκρόνινγκεν, στην οποία είχε κάνει και τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, ώστε να την βοηθήσει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Είναι υπέροχο να βλέπω πώς υποστηρίζουν όλοι την ομάδα. Υποστηρίζω τον σύλλογο επίσης και όλο αυτό με έκανε να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για την ομάδα μας. Τις προηγούμενες εβδομάδες, είχα πολλές συζητήσεις με το προσωπικό και ίσως πολύ περισσότερο από τίποτα άλλο, άκουσα το κάλεσμα των οπαδών μας: «Άριεν, ακολούθα την καρδιά σου». Μία επιστροφή, ως παίκτης της Γκρόνινγκεν. Άρχισε να παίζει μέσα μου αυτή η ιδέα και τώρα έχω θέσει την αποστολή μου. Θέλω να κάνω την επιστροφή μου, ως ποδοσφαιριστής, ως παίκτης της Γκρόνινγκεν», τόνισε αρχικά ο Ρόμπεν.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι εφικτό να συμβεί. Για αυτό όμως που είμαι σίγουρος, είναι ότι το κίνητρό μου, θα είναι εδώ στο 100%. Θα είναι μια δύσκολη αποστολή από φυσική κατάσταση, αλλά θα την αποδεχθώ. Θα δουλέψω σκληρά και όταν όλα νιώσω ότι είναι καλά, θα είμαι με την ομάδα για την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν».

Κλείνοντας ο 36χρονος έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στους φίλους του ολλανδικού συλλόγου: «Ελπίζω να σας δω όλους το συντομότερο δυνατό, γιατί το όνειρό μου είναι να παίξω με τη φανέλα της Γκρόνινγκεν. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, αλλά μπορούμε να ονειρευτούμε. Ελπίζω να σας δω σύντομα!».

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμπεν αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Γκρόνινγκεν από το 1996 ως το 2000 και έπειτα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στα δύο χρόνια της καριέρας του στην πρώτη ομάδα (2000-2002) πέτυχε 8 γκολ σε 46 εμφανίσεις και εν συνεχεία αποχώρησε με προορισμό μία νέα ποδοσφαιρική "στέγη". Ακολούθησαν οι «θητείες» του σε Αϊντχόφεν (2002-2004), Τσέλσι (2004-2007), Ρεάλ Μαδρίτης (2007-2009) και Μπάγερν Μονάχου (2009-2019).