Τα ελληνικά εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Η μοναδική εκκρεμότητα

Ο προκριματικός γύρος του Ολυμπιακού, τι έχασε ο Άρης, τι πήρε ο ΟΦΗ, τι γίνεται με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τι θα συμβεί με τον Κυπελλούχο, πότε βγαίνουν οι αντίπαλοι. Ανάλυση από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο.

Τα ελληνικά εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Η μοναδική εκκρεμότητα

Θεωρείται άριστος γνώστης όσων ισχύουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος για τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα ελληνικά εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Champions League: Στον «αέρα» το Final 8 στη Λισαβόνα

Ο Ανδρέα Δημάτος εξηγεί:

«Με την πρόκριση της ΑΕΚ σε βάρος του Αρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με δεδομένες τις βαθμολογικές διαφορές στα πλέι οφ, στην ουσία ξεκαθάρισε το τοπίο με τα ελληνικά εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν με μία και μόνη εκκρεμότητα.

Ο Αρης με τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τα δύο γκολ του Μάρκο Λιβάγια έχασε, εκτός από την ελπίδα κατάκτησης ενός τίτλου, και το δικαίωμα να διεκδικήσει το καλύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Europa League (με τους δύο προκριματικούς), για το οποίο τον πρώτο λόγο υπό κανονικές προϋποθέσεις έχει ο Κυπελλούχος Ελλάδας ή ο τρίτος του πρωταθλήματος, αν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Με δεδομένη τη διαμόρφωση της βαθμολογίας των πλέι οφ και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού για έναν ακόμα χρόνο, Αρης και ΟΦΗ θα πάρουν το δεύτερο και τρίτο ελληνικό εισιτήριο για το Europa League, που απαιτεί πρόκριση από τρεις προκριματικούς γύρους (δεύτερο, τρίτο και πλέι οφ) για τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η εφετινή μάλιστα ιδιαιτερότητα λόγω κορωνοϊού είναι ότι θα πρέπει να κάνουν τρεις διαδοχικές προκρίσεις σε τρεις συνεχόμενες Πέμπτες και μέσα από μονά ματς στις 17, 24 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου.

Τον πρώτο τους αντίπαλο για τον δεύτερο προκριματικό θα τον πληροφορηθούν είτε στις 31 Αυγούστου ή την 1η Σεπτεμβρίου και μαζί θα μάθουν και τον αντίπαλο του τρίτου προκριματικού, αν ξεπεράσουν το πρώτο εμπόδιο.

Ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής, θα αγωνιστεί στον προκριματικό των πρωταθλητών του Champions League και η μοναδική εκκρεμότητα υπάρχει πλέον ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ποια ομάδα θα τερματίσει δεύτερη για να πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League με τους τρεις προκριματικούς (δεύτερο, τρίτο και πλέι οφ) μέχρι τους ομίλους.

Η τρίτη ομάδα των πλέι οφ θα πάρει -πλέον σίγουρα- το πρώτο και προνομιακό ελληνικό εισιτήριο για το Europa League με δύο μονούς προκριματικούς μέχρι τους ομίλους (τρίτο προκριματικό και πλέι οφ) και αναγκαιότητα για δύο σερί προκρίσεις σε δύο κολλητές Πέμπτες στις 24 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου.

Τον πρώτο της αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό θα τον πληροφορηθεί είτε στις 31 Αυγούστου ή την 1η Σεπτεμβρίου και στα πλέι οφ, αν ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη χθεσινή πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό το ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο δεν θα παίξει κανένα απολύτως ρόλο στη διανομή των πέντε ελληνικών εισιτηρίων για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν…

Για την ΑΕΚ πλέον η έναρξη της νέας ευρωπαϊκής σεζόν τοποθετείται είτε στις 25 ή 26 Αυγούστου στον δεύτερο προκριματικό του Champions League ή περίπου ένα μήνα μετά, στις 24 Σεπτεμβρίου στον τρίτο προκριματικό του Europa League...».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας