Η Ίντερ θρηνεί τον θάνατο του Μάριο Κόρσο (vid)

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο περίφημος άσος της Ίντερ τη δεκαετία του '60 Μάριο Κόρσο, ο οποίος είχε αγωνιστεί και εναντίον της ΑΕΚ το 1971 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Η Ίντερ θρηνεί τον θάνατο του Μάριο Κόρσο (vid)

O Μάριο Κόρσο νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο. Πέθανε σήμερα (20/6) σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την Ίντερ και το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο Κόρσο ήταν βασικό μέλος της μεγάλης Ίντερ του Ελένιο Ερέρα τη δεκαετία του '60. Με τη φανέλα της αγωνίστηκε σε 509 αγώνες από το 1957 ως το 1973, ενώ κατέγραψε και 23 συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας.

Τον αποκάλεσαν «Το αριστερό πόδι του Θεού» για την τρομερή ικανότητά του στις σέντρες και στις εκτελέσεις φάουλ με το αριστερό πόδι.

Είχε αγωνιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ίντερ (3-2 το 1971 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών). Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε τις συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

AEK: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26' Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56' Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

IΝΤΕΡ: Μπορντόν, Τζουμπερντόνι, Φακέτι, Μπούρνιτς, Μπεντίν, Οριάλι, Κόρσο, Μπερτίνι, Ματσόλα, Ζαΐρ, Μπονισένια.

Σε ανακοίνωσή της η Ίντερ ανέφερε για τον θάνατο του Μάριο Κόρσο:

«Ο Μάριο Κόρσο, ένας αιώνιος πρωταθλητής με ατελείωτη κλάση, έφυγε από τη ζωή. Με το αριστερό του πόδι μάγεψε τον κόσμο μέσα από μία ομάδα που σηματοδότησε μία εποχή. Όλες οι σκέψεις μας και η στοργή μας πηγαίνουν στην οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Δείτε την ανάρτηση της 'Ιντερ: