Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του goal line technology για την γκάφα του στο Άστον Βίλα - Σέφιλντ (vid)

Ο χειριστής του goal line technology ζήτησε συγγνώμη για το σφάλμα που στέρησε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από ένα γκολ στο 0-0 με την Άστον Βίλα.

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του goal line technology για την γκάφα του στο Άστον Βίλα - Σέφιλντ (vid)

Η φάση που θα συζητείται καιρό στη Βρετανία έγινε στο 42ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Νόργουντ η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος πριν επέμβει ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα.

Ωστόσο ο διαιτητής, ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Μάικ Όλιβερ δεν έλαβε κανένα σήμα από τον χειριστή του goal line technology για να κατακυρώσει το γκολ.

Δεν μέτρησε «καθαρό» γκολ της Σέφιλντ - Δεν λειτούργησε το goal line technology ! (vid)

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπήρξε γκολ και τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σφάλμα συνέβη σε περισσότερους από 9.000 αγώνες που έχει χρησιμοποιηθεί το σύστημα.

Εξήγησε ότι και οι επτά από τις κάμερες που παρακολουθούσαν το γκολ ήταν «σκοτεινές είτε εξαιτίας του τερματοφύλακα, είτε κάποιου αμυντικού είτε των γκολπόστ.

Ο φορέας που είναι υπεύθυνος για τους διαιτητές της Premier League - το Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) - δήλωσε ότι o VAR δεν παρενέβη καθώς οι διαιτητές του αγώνα δεν έλαβαν σήμα.

Ο χειριστής του goal line technology πρόσθεσε ότι το σύστημα είχε δοκιμαστεί πριν από τον αγώνα και ότι ο διαιτητής βεβαιώθηκε ότι λειτουργούσε σωστά.

Η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Η Hawk-Eye ζητά συγγνώμη από την Premier League, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και όλους όσους επηρεάζονται από αυτό το συμβάν

Δείτε τη επίμαχη φάση