Premier League: Τίμησαν, γονατιστοί, την μνήμη του Φλόιντ πριν το Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Πριν την έναρξη της πρώτης αναμέτρησης, της Premier League, εν μέσω κορονονοϊού, Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, οι παίκτες των δύο ομάδων, γονάτισαν τιμώντας την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. 

Premier League: Τίμησαν, γονατιστοί, την μνήμη του Φλόιντ πριν το Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Δεν ήταν μόνο οι φανέλες τους, που στην πλάτη, αντί για τα ονομάτα τους, έγραφαν «Black lives matter» (σ. «Οι ζωές των μαύρων μετράνε»), στο πλαίσιο της στήριξης του γνωστού κινήματος για τις φυλετικές διακρίσεις στις Η.Π.Α (κι όχι μόνο...) αλλά οι παίκτες στο Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - το πρώτο ματς της Premier League, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού (και παρθενικό, στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας που διεξάγεται Ιούνιο μήνα μετά το 1947!)- γονάτισαν στην μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, πριν την έναρξη του.

Μ' αυτό τον τρόπο πέρασε ενός λεπτού σιγή, ελάχιστος φόρος τιμής για τα 9 λεπτά που ο 46χρονος Αφροαμερικάνος ψυχοραγούσε, αδόκητα,κάτω από το γόνατο του λευκού αστυνομικού στη Μινεάπολις, μ' αποτέλεσμα ν' αναζωπυρωθεί το κίνημα κατά των φυλετικών διακρίσεων απ' άκρου εις άκρον των Η.Π.Α. αλλά και στον πλανήτη.

Παράλληλα, υπήρξε πανό με το σύνθημα «black lives matter» στην εξέδρα του γηπέδου της ομάδας του Μπέρμιγχαμ.