Γουλβς-Ολυμπιακός: Στις 5 ή 6 Αυγούστου η ρεβάνς

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η UEFA ανακοίνωσε τι ακριβώς θα γίνει με το Champions και το Europa League και φυσικά την τύχη του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς.

Γουλβς-Ολυμπιακός: Στις 5 ή 6 Αυγούστου η ρεβάνς

Η ρεβάνς με τη Γουλβς θα διεξαχθεί στις 5 ή 6 Αυγούστου, αλλά από την UEFA όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε γνωστή η έδρα που θα φιλοξενηθεί το παιχνίδι. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνει γνωστό που θα διεξαχθεί το ματς. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία αναμένεται να πάρει την οριστική της απόφαση στα μέσα Ιουλίου.

Επίσημο: Στην Αθήνα οι κληρώσεις του Champions και Europa League

Από την UEFA έγινε γνωστό και επίσημα τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα ολοκληρωθούν με τη μορφή των Final 8. Το Europa League θα ολοκληρωθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στα γήπεδα της Κολωνίας, του Γκεζελκίρχεν, του Ντούισμπουργκ και του Ντίσελντορφ. Το Final 8 θα γίνει από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου.

Σε Λισαβόνα και Γερμανία τα final-8 των Champions League και Europa League

Επίσης για τα ζευγάρια Σεβίλλη-Ρόμα και Ίντερ-Χετάφε που δεν είχαν γίνει τα πρώτα ματς θα γίνουν μονά παιχνίδια σε μία από τις παραπάνω γερμανικές πόλεις. Όσον αφορά στον τελικό που ήταν προγραμματισμένος για το Γκντανσκ η UEFA έκανε γνωστό πως στην πολωνική πόλη θα γίνει ο τελικός του 2021. Ο τελικός του 2022 θα γίνει στη Σεβίλλη και στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" και ο τελικός του 2023 στη Βουδαπέστη.

Σημαντικό επίσης ότι οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε τρεις αλλαγές στην ευρωπαϊκή τους λίστα. Αυτές, όμως, θα πρέπει να γίνουν με ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο ρόστερ και πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Όσον αφορά στην έδρα του Γουλβς-Ολυμπιακός όπως προαναφέραμε θα γίνει γνωστή στα μέσα Ιουλίου. Η ομοσπονδία εξετάζει τα δεδομένα της πανδημίας στην Αγγλία και φυσικά το "Μολινό" παραμένει μία πιθανότητα.

Ακόμη η UEFA έκανε γνωστό πως και τα προκριματικά της επόμενης σεζόν θα γίνουν σε μονά παιχνίδια. Διπλοί αγώνες θα διεξαχθούν μόνο στα play offs του Champions League.

Στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν έγινε και σχετική ερώτηση για τις έδρες και απάντησε: «Είναι δεδομένο ότι οι ομάδες θα προτιμούσαν να αγωνιστούν στις έδρες τους. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουμε αρκετή και επαρκή πληροφόρηση για να αποφασίσουμε»

Στη Λισαβόνα το Final 8 του Champions League

Όσον αφορά στο Champions League και αυτό θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή Final 8. Συγκεκριμένα τα προημιτελικά, οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης αποφασίστηκε να διεξαχθούν στη Λισαβόνα το διάστημα 12-23 Αυγούστου με τα παιχνίδια να είναι νοκ άουτ.

Για τη φάση των "16" απομένουν οι ρεβάνς των ζευγαριών Γιουβέντους – Λιόν, Μπαρτσελόνα – Νάπολι, Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η UEFA αυτά τα ματς θα γίνουν στις 7-8 Αυγούστου.

Ο φετινός τελικός του Champions League ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά θα γίνει στη Λισαβόνα. Το 2021 θα γίνει στην Πόλη, το 2022 στην Αγία Πετρούπολη, το 2023 στο Μόναχο και το 2024 στο Λονδίνο.

Ο μεγάλος τελικός του Super Cup θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Οι ημερομηνίες της επόμενης σεζόν

Υπενθυμίζουμε πως και στα προκριματικά θα είναι μονά τα παιχνίδια εκτός από τα play off που θα γίνουν διπλά.

Αναλυτικά το καλεντάρι της UEFA και για την επόμενη σεζόν

Champions League 2020-21

Play off α' γύρου: 8 και 11 Αυγούστου

1ος προκριματικός: 18/19 Αυγούστου

2ος προκριματικός: 25/26 Αυγούστου

3ος προκριματικός: 15/16 Σεπτεμβρίου

Play off: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Φάσεις Ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 Νοεμβρίου και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 Δεκεμβρίου και 8/9 Δεκεμβρίου

Europa League 2020-21

Προκρ. 1ου γύρου: 20 Αυγούστου

1ος γύρος: 27 Αυγούστου

2ος γύρος: 17 Σεπτεμβρίου

3ος γύρος: 24 Σεπτεμβρίου

Play off: 1 Οκτωβρίου