Bundesliga: Νίκη παραμονής για τη Μάιντς και τετράδας για τη Λεβερκούζεν

Πολύ μεγάλο διπλό έκανε η Μάιντς που επικράτησε με σκορ 2-0 εκτός έδρας της Ντόρτμουντ, ενώ η Λεβερκούζεν από την άλλη επικράτησε με 3-1 της Κολωνίας. Το πλήρες πρόγραμμα, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Νίκη παραμονής για τη Μάιντς και τετράδας για τη Λεβερκούζεν

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε η Μάιντς που επικράτησε με σκορ 2-0 της Ντόρτμουντ και ξέφυγε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη υποβιβασμού κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην Bundesliga.

Αυτή την ήττα της Μπορούσια δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Λειψία για να την πλησιάσει στον πόντο στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Η Λειψία έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με τη Φορτούνα.

Από την άλλη πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Λεβερκούζεν που επικράτησε με σκορ 3-1 της Κολωνίας και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τη δεύτερη νίκη της, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, πέτυχε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και συνεχίζει να διατηρεί ελπίδες ευρωπαϊκής εξόδου.

Μετά την Χέρτα στο Βερολίνο (4-1), «θύμα» των «αετών» ήταν η Σάλκε, με σκορ 2-1.

Μ' ένα γκολ ανα ημίχρονο των Αντρέ Σίλβα (σ. έφτασε τα 7 μετά τη διακοπήκι είναι πρώτος σκόρερ σ' αυτό το διάστημα!) και Άμπραχαμ επικράτησαν οι γηπεδούχοι, ενώ η ομάδα του Γκελζενκίρχεν που δεν κερδίζει από τις 17 Γενάρη (και 14 διαδοχικά ματς!) μετά από δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) ...ξανακύλισε.

Σαν να μην έφτανε η ήττα, που την έφερε κάτω από τη χθεσινή της αντίπαλο, στη βαθμολογία, έχασε, με αποβολή, τον Μποτζογκάν στο 78ο λεπτό...

Την Τρίτη

Η Μπάγερν έκανε τη δουλειά στη Βρέμη και πανηγύρισε την κατάκτηση και της φετινής Bundesliga. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Λεβαντόφσκι και εξασφάλισαν και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα του Μονάχου κατέκτησε έτσι το όγδοο σερί πρωτάθλημα και 30ο στην ιστορία της. Η ομάδα της Βρέμης από την πλευρά της "καιγόταν" για βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι για να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Κατά τα άλλα καταδικαστική ήταν για την Πάντερμπορν η ήττα που γνώρισε από την Ουνιόν Βερολίνου με σκορ 1-0. Η Πάντερμπορν με αυτή την ήττα υποβιβάζεται και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία.

Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Μπριλ Εμπολό έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια, έβγαλε τετ-α -τετ τον Χόφμαν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 30' ακόμη μία εξαιρετική ομαδική συνεργασία μεταξύ των παικτών της Γκλάντμπαχ, τελικός αποδέκτης της μπάλας και πάλι ο Χόφμαν που νίκησε για δεύτερη φορά τον Κάστελς!

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 65ο λεπτό ο Στιντλ. Η νίκη αυτή έφερε την ομάδα του Μάρκο Ρόζε στην 4η θέση (με παιχνίδι περισσότερο από την Μπάγερ Λεβερκούζεν), ενώ η Βόλφσμπουργκ μπήκε σε περιπέτειες για την 6η θέση, καθώς πλέον βρίσκεται μόλις στο +3 από την Χόφενχαϊμ.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Φράιμπουργκ στο γήπεδό της, καθώς κέρδισε τη Χέρτα Βερολίνου με 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 61΄με τον Γκρίφο, ωστόσο οι Βερολινέζοι είχαν την άμεση «απάντηση» καθώς στο 66΄ο Ιμπίσεβιτς με πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα. Η Φράιμπουργκ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξηκαι στο 71΄ο Πέτερσεν έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το προφίλ της 32ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 16/6

Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ 3-0
(11', 30' Χόφμαν, 65' Στιντλ)

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Μονάχου 0-1
(43' Λεβαντόφσκι)

Φράιμπουργκ - Χέρτα Βερολίνου 2-1
(61' Γκρίφο, 71' Πέτερσεν - 66' πεν. Ιμπίσεβιτς)

Ουνιόν Βερολίνου - Πάντερμπορν 1-0
(27' αυτ. Ζολίνσκι)

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σάλκε 2-1
(28' Αντρέ Σίλβα, 50 ' Άμπραχαμ - 59' ΜακΚένι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάιντς 0-2

(33' Μπουκάρντ, 49' πεν, Ματέτα)

Λειψία - Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-2

(60' Καμπλ, 63' Βέρνερ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Κολωνία 3-1

(7' Μπέντερ, 40' Χάβετζ, 83' Ντιαμπί - 59' Μπορνάου)

Άουγκσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 1-3

(69' Βάργκας - 59', 62' Νταμπούρ, 89' Μπέμπου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ