«Μέναμε σε πορνοξενοδοχείο και τρώγαμε βραστές πατάτες»

Ο παλαίμαχος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής Σόριν Κάρτσου έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις συνθήκες που η Κραϊόβα έπαιζε στην Ευρώπη στις αρχές της 10ετίας του ΄80.

«Μέναμε σε πορνοξενοδοχείο και τρώγαμε βραστές πατάτες»

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε ο Σόριν Κάρτσου παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής για την εποχή (Τσαουσέσκου στη Ρουμανία) που η Κραϊόβα έπαιζε στην Ευρώπη.

Ο Κάρτσου, 64 χρονών σήμερα, μίλησε στο Oltenia TV και θυμήθηκε την εποχή που η αποστολή της ρουμανικής ομάδας «έμενε σε πορνοξενοδοχείο και οι παίκτες τρώγανε βραστές πατάτες».

Τη σεζόν 1981-82 η Κραϊόβα που είχε πολύ καλή ομάδα, αγωνίστηκε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (τον πρόγονο του Champions League). Στον πρώτο γύρο μάλιστα απέκλεισε τον Ολυμπιακό με 3-0 και 0-2.

Στον δεύτερο γύρο η Κραϊόβα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη. Κι από το ματς της Δανίας είναι η συνταρακτική αποκάλυψη που έκανε ο Κάρτσου.

«Πήγαμε στην Κοπεγχάγη, με το αεροπλάνο της γραμμής. Πεινούσα. Είχα 14 δολάρια, και έπρεπε να πληρώσω για το φαγητό και τη διαμονή. Έμεινα σε ένα πορνοξενοδοχείο. Τα κρεβάτια δεν είχαν σεντόνια.

Την ημέρα του παιχνιδιού, συνέβη κάτι μοναδικό. Δεν είχαμε αρκετά χρήματα και μπριζόλες έφαγαν μόνο 11 άτομα. Οι άλλοι έφαγαν βραστές πατάτες και μαύρο ψωμί. Χάσαμε 1-0».

Για την ιστορία η Κραϊόβα νίκησε στη ρεβάνς με 4-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου.