Νάπολι - Ίντερ 1-1: Στον τελικό οι «παρτενοπέι» με ιστορικό ρεκόρ Μέρτενς!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντρις Μέρτενς, η Νάπολι έμεινε στο 1-1 με την Ίντερ, όμως πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας χάρις στο 0-1 του πρώτου αγώνα. 

Νάπολι - Ίντερ 1-1: Στον τελικό οι «παρτενοπέι» με ιστορικό ρεκόρ Μέρτενς!

Η Νάπολι θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα δώσει το παρών στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι «παρτενοπέι», στη ρεβάνς του Μιλάνου, έμειναν στο 1-1 στο Σαν Πάολο με την Ίντερ, όμως χάρις στη νίκη τους (0-1) στο πρώτο παιχνίδι κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Γιουβέντους.

Γιουβέντους - Μίλαν 0-0: Στον τελικό του Κυπέλλου οι «μπιανκονέρι»

Όσον αφορά το παιχνίδι, η Ίντερ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Έρικσεν, ο οποίος έφερε και παλι τα πράγματα σε απόλυτη ισορροπία. Παρόλα αυτά ο Ντρις Μέρτενς είχε άλλη άποψη. Ο Ολλανδός επιθετικός των γηπεδούχων ισοφάρισε στο 41' σε 1-1 -που έμελε να είναι και το τελικό σκορ- και «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση.

Αυτό ήταν ένα ιστορικό γκολ για τον Ντρις Μέρτενς καθώς ο έμπειρος στράικερ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Ναπολιτάνων. Συγκεκριμένα, έφτασε τα 122 γκολ με τους «παρτενοπέι» και ξεπέρασε τον Μάρεκ Χάμσικ.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Κουλιμπαλί, Μαξίμοβιτς, Χισάι, Ντι Λορέντζο, Ζιελίνσκι (84' Άλαν), Ντέμε, Ελμάς (65' Ρουίθ), Ινσίνιε (85' Γιουνές), Πολιτάνο (65' Καγιεχόν), Μέρτενς (74' Μίλικ).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντε Φράι (88' Ρανόκια), Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Γιανγκ (73' Μπιράγκι), Καντρέβα (73' Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (88' Σένσι), Λουκάκου, Μαρτίνεζ (72' Σάντσεζ).