Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Tζορτζ Μπεστ (vid+pics)

Ήταν 22 Μαΐου του 1946 όταν στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας γεννήθηκε ο Τζορτζ Μπεστ. Ο καλύτερος κατά-πολλούς παίκτης όλων των εποχών πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2005 σε ηλικία 59 ετών. 

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Tζορτζ Μπεστ (vid+pics)

Ο Τζορτζ Μπεστ έμεινε στην ιστορία για την ποδοσφαιρική του ιδιοφυΐα αλλά και για την εξωγηπεδική του ζωή. Αλκοόλ και γυναίκες έγιναν μία συνήθεια που ο Μπεστ δεν κατάφερε ποτέ να κόψει.

Στην ηλικία των 17 αγωνιζόταν στους «κόκκινους διαβόλους». Στα 22 του είχε κατακτήσει όλα τα τρόπαια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 1968 βοήθησε την ομάδα του να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας της Μπενφίκα του Εουσέμπιο και του Κολούνα με το εμφατικό 5-1. Ο Μπεστ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Στο τέλος της σεζόν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής. Όμως ο Μπεστ είχε και άλλες αγάπες. Γυναίκες και αλκοόλ ήταν δύο συνήθειες που δεν μπορούσε να κόψει. Δεν ήθελε, όχι δεν μπορούσε: "Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου" είχε πει κάποτε.

Στα 27 του έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άρχισε ο κατήφορος. Οι παμπ παρέμεναν τα αγαπημένα στέκια του και τα προβλήματα υγείας έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Στα τέλη του 1984 καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος και επειδή επιτέθηκε σε αστυνομικό. Τα Χριστούγεννα τα πέρασε στη φυλακή "Ford Open Prison", αλλά δεν διορθώθηκε.

Οι συναναστροφές του με άτομα του αντίθετου φύλου παρέμειναν πολλές και σκανδαλώδεις. Πλέον, το μυαλό του ήταν "θολωμένο" περισσότερο από ποτέ. Το 1991 έκανε εμφάνιση σε ζωντανό τηλεοπτικό σόου, όπου ορκίστηκε ότι είχε ξεπεράσει το πρόβλημα με το αλκοόλ. Ως σχολιαστής του "SkySpors" προκάλεσε πολλές φορές με τις κριτικές του, ιδιαιτέρως προς το πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Τον Οκτώβριο του 2003 ο Μπέστ πούλησε το τρόπαιο του καλύτερο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης που είχε κερδίσει το 1968, αλλά δεν κατάφερε να πουλήσει και αυτό το καλύτερου παίκτη της χρονιάς, που του είχαν απονείμει οι δημοσιογράφοι της Βρετανίας την ίδια σεζόν. Σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να αγοράσει σπίτι στην Κέρκυρα. Δεν τα κατάφερε όμως.

Το 2003, η νέα σύζυγός του, Άλεξ (πρώην αεροσυνοδός), συμμετείχε σε ριάλιτι, αποκαλύπτοντας άσχημες πτυχές της σχέσης της με τον Μπεστ. Στις 3 Ιανουαρίου του 2004 καταδικάστηκε και πάλι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για είκοσι μήνες. Τον Απρίλιο του 2004 χώρισε με την Άλεξ.

Τον Ιούνιο του 2005 συνελήφθη με την κατηγορία ότι παρενόχλησε ένα ανήλικο κορίτσι και χτύπησε μία ενήλικη. Όμως απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Λίγους μήνες αργότερα, ο Τζορτζ Μπεστ άφησε την τελευταία του. Οι γιατροί είπαν πως πέθανε εξαιτίας της υπερδοσολογίας των χαπιών που έπαιρνε. Αλήθεια, πέθανε;