Κύπελλο Ιταλίας: «Σέντρα» ξανά με Γιουβέντους-Μίλαν, Νάπολι-Ίντερ

H ημιτελική φάση στο Κύπελλο Ιταλίας ολοκληρώνεται το διήμερο (12-13 Ιουνίου). Tα ζευγάρια: Γιουβέντους-Μίλαν 12/6 (1-1), Νάπολι-Ίντερ 13/6 (1-0)

Κύπελλο Ιταλίας: «Σέντρα» ξανά με Γιουβέντους-Μίλαν, Νάπολι-Ίντερ

Τέσσερις μήνες μετά την διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων, ολοκληρώνεται το προσεχές διήμερο (12-13 Ιουνίου) η ημιτελική φάση στο Κύπελλο Ιταλίας, οπότε και θα γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού.

Τα πρώτα παιχνίδια για τους «4» του Coppa Italia είχαν διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς προγραμματίζονταν για το διάστημα 4-5 Μαρτίου, ωστόσο το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και το επακόλουθο "lockdown" «πάγωσε» τα πάντα στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Σιγά-σιγά, ωστόσο, η γειτονική χώρα ξεπέρασε τις επιπτώσεις της COVID-19, με αποτέλεσμα οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη... δράση.

Αυτή επαναρχίζει με τους δεύτερους ημιτελικούς του κυπέλλου, οι οποίοι διεξάγονται στις 12 και 13 Ιουνίου, ενώ οι ομάδες που θα επικρατήσουν θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (17/6), στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Στον πρώτο ημιτελικό, η Γιουβέντους υποδέχεται αύριο (12/6) τη Μίλαν στο Τορίνο και έχει ένα μικρό προβάδισμα χάρη στο εκτός έδρας γκολ που είχε πετύχει στην πρώτη αναμέτρηση στο Μιλάνο (1-1), με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες, ύστερα από τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας, να είναι το μεγάλο... ερωτηματικό. Στο άλλο ζευγάρι, η Νάπολι φιλοξενεί το Σάββατο (13/6) την Ίντερ, με στόχο να διαφυλάξει το προβάδισμα πρόκρισης που έχει αποκτήσει μετά τη νίκη της με 1-0 στο Μιλάνο.

Σημειώνεται ότι στους ημιτελικούς (αλλά και στον τελικό) δεν θα υπάρξει παράταση και, σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί νικητής στα 90 λεπτά, οι ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων) έχει ως εξής:

Γιουβέντους-Μίλαν 12/6 (1-1)

Νάπολι-Ίντερ 13/6 (1-0)