Η Γερμανία καλύτερη επιλογή για τον Μαυροπάνο

Το κομβικό καλοκαίρι για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, η Άρσεναλ και το ενδιαφέρον των γερμανικών ομάδων για την απόκτησή του ενόψει και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η Γερμανία καλύτερη επιλογή για τον Μαυροπάνο

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό πλησιάζει πλέον και η μεταγραφική περίοδος. Μία μεταγραφική περίοδος κατά την οποία οι ομάδες θα κληθούν για ακόμα μία φορά να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους, ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλουν την επόμενη περίοδο για την επίτευξη των στόχων τους τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο για ένα… δικό μας ποδοσφαιριστή. Τον άλλοτε στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, που από το 2018 ανήκει πλέον στην Άρσεναλ και που τον περασμένο Γενάρη αποχώρησε από τους «κανονιέρηδες» για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία και την Νυρεμβέργη με την μορφή δανεισμού από τους «κανονιέρηδες».

Τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. Και θα είναι ιδιαίτερο, γιατί ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός θα κληθεί να πάρει μία σημαντική απόφαση για το μέλλον του και συγκεκριμένα το αν θα παραμείνει στις τάξεις των λονδρέζων για περισσότερα χρόνια ή αν θα επιλέξει να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο την πορεία του στα γήπεδα.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια της παραμονής του στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες για να αγωνιστεί. Σε μόλις οκτώ παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε από τους εκάστοτε προπονητές του, πριν τελικά παραχωρηθεί στην Νυρεμβέργη. Αντιθέτως, στην τελευταία, όσο πρόλαβε να αγωνιστεί λόγω και της διακοπής για τον κορονοϊό, έπαιξε σε δέκα ματς και μάλιστα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραβήξει και το ενδιαφέρον ομάδων της Bundesliga για την απόκτησή του.

Το κακό για τον νεαρό άσο στους λονδρέζους είναι ότι δεν υπολογίζεται τόσο από τον προπονητή του, Μίκελ Αρτέτα, ώστε ακόμα κι αν ανανεώσει το συμβόλαιό του, που ολοκληρώνεται εφέτος, να καταφέρει να δείξει την αξία του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως και ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει και λίγες επιλογές για την συγκεκριμένη θέση στον σύλλογο της αγγλικής πρωτεύουσας. Μουστάφι, Πάμπλο Μάρι, Νταβίντ Λουίς, Παπασταθόπουλος και σ’ αυτούς αναμένεται να προστεθεί και ο Σαλιμπά που θα επιστρέψει από τον δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν.

Ο Μαυροπάνος σαφώς και μπορεί να επιμείνει και να διεκδικήσει την παρουσία του στο βασικό σχήμα της Άρσεναλ. Το θέμα όμως είναι πόσο διάστημα θα μπορεί να παραμείνει παραγκωνισμένος στην Άρσεναλ μέχρι τελικά να δικαιωθεί.

Η Γερμανία φαντάζει ως καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή για τον παίκτη για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ στο τέλος ο ίδιος θα είναι αυτός που θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του. Μία απόφαση που όπως προαναφέραμε θα είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του στο άθλημα. Για την ιστορία, αξίζει να σημειώσουμε πως στα 10 ματς που έπαιξε με την Νυρεμβέργη, ο σύλλογος της Γερμανίας κράτησε ανέπαφη την εστία του στα τρία από αυτά.