Η ζημιά που θα έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το «κεκλεισμένων» στη Νότιγχαμ

Λόγω της διεξαγωγής των αγώνων της δίχως την παρουσία οπαδών η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη θα έχει ζημιά περίπου 1.7 εκ. ευρώ.

Η ζημιά που θα έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το «κεκλεισμένων» στη Νότιγχαμ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ όπως όλες οι ομάδες στην Αγγλία θα συνεχίσει τη σεζόν χωρίς την υποστήριξη των οπαδών της καθώς όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει έλλειψη εσόδων για τους συλλόγους τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Για τη Νότιγχαμ ωστόσο του Βαγγέλη Μαρινάκη η ζημιά είναι πιο μεγάλη από τις άλλες ομάδες καθώς συγκέντρωνε πολύ κόσμο στο γήπεδο της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σεζόν 2018/19 είχε κύκλο εργασιών 25,34 εκατ. λίρες με το ένα τρίτο αυτού (30%) να προέρχεται από τις εισπράξεις των αγώνων - συνολικά 7,59 εκατομμύρια λίρες.

Μόνο ένα κλαμπ της Championship την περασμένη σεζόν είχε υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά τα έσοδα από τα εισιτήρια σε σχέση με τον κύκλο εργασιών: Η Μίλγουολ με 31%.

Η απουσία των οπαδών στα εντός έδρας παιχνίδια θα μπορούσε να κοστίσει στη Φόρεστ ένα ποσό γύρω στο 1,5 εκατομμύριο λίρες μόνο για την τρέχουσα σεζόν.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαστε υπολογίζοντας τα 26 εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε τη σεζόν 2018/19, με τον μέσο όρο στις εισπράξεις να ανέρχεται σε 291.731 λίρες ανά αγώνα.

Δεδομένου ότι στη Φόρεστ απομένουν πέντε παιχνίδια εντός έδρας, η ζημιά υπολογίζεται σε 1,46 εκατομμύρια λίρες (1.64 εκατομμύρια ευρώ).