Κύπελλο Γερμανίας: Σήμερα (9/6) ο πρώτος ημιτελικός

Το Γερμανικό Κύπελλο είναι και πάλι εδώ και σήμερα θα μάθουμε την πρώτη φιναλίστ μεταξύ των Σααρμπρίκεν-Λεβερκούζουν ενώ αύριο σειρά παίρνει η αναμέτρηση Μπάγερν Μονάχου-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης

Κύπελλο Γερμανίας: Σήμερα (9/6) ο πρώτος ημιτελικός

Το κύπελλο Γερμανίας όπως ήταν λογικό είχε διακοπεί και αυτό λόγω της πανδημίας. Μετά την έναρξη της Bundesliga την σκυτάλη παίρνει το γερμανικό κύπελλο. Σήμερα ξεκινάει και πάλι με το ζευγάρι Σααρμπρίκεν - Λεβερκούζεν και σειρά παίρνει αύριο το ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το Κύπελλο Γερμανίας, καθώς θα γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού, αφού σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης.

Στον πρώτο ημιτελικό υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αφού η Λεβερκούζεν της Bundesliga αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σααρμπρίκεν, η οποία έχει ήδη κάνει την υπέρβαση, καθώς απέκλεισε στους προημιτελικούς τη Φορτούνα Ντίσελντορφ κι έγινε η πρώτη ομάδα από την 4η κατηγορία στην Ιστορία του Κυπέλλου Γερμανίας που έφτασε στους «4».

Υπενθυμίζεται ότι στην τρέχουσα σεζόν η -«Σταχτοπούτα» του θεσμού- Σααρμπρίκεν έχει αποκλείσει δύο ομάδες της Β΄ κατηγορίας (Ρέγκενσμπουργκ, Καρλσρούη), καθώς και δύο από τα «μεγάλα σαλόνια» (Κολωνία, Φορτούνα Ντίσελντορφ). Εφόσον η Λεβερκούζεν επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, θα φτάσει για τέταρτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ στις τρεις προηγούμενες παρουσίες της έχει πανηγυρίσει μία φορά το τρόπαιο και συγκεκριμένα το 1993. Από την πλευρά της, η Σααρμπρίκεν έχει ως... ταβάνι στο Κύπελλο την παρουσία της στους «4», όπου έφτασε άλλες τρεις φορές, με τελευταία το 1985.

Στο μεταξύ, τα πράγματα είναι πιο... ισορροπημένα στον δεύτερο ημιτελικό, καθώς τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες της Bundesliga, ωστόσο και εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αφού η -κάτοχος του τροπαίου και πολυνίκης του θεσμού- Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Οι Βαυαροί μετρούν 19 τίτλους στις 23 παρουσίες τους σε τελικό Κυπέλλου, ενώ οι «αετοί» έχουν κατακτήσει πέντε τρόπαια στους οκτώ τελικούς, στους οποίους έχουν λάβει μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αϊντραχτ στέφθηκε για τελευταία φορά κυπελλούχος Γερμανίας το 2018, επικρατώντας στον τελικό της Μπάγερν Μονάχου με 3-1.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Σααρμπρίκεν-Λεβερκούζουν 9/6 στις 21:45

Μπάγερν Μονάχου-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 10/6 21:45